Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRB - HRV 1:1

Remi u Srbiji: Mandžo je na čas utišao Marakanu, ali dojam je loš

Srbija - Hrvatska (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/27
06.09.2013.
u 22:31

Štimčevi izabranici odigrali su loše poluvrijeme kakvog se ne sjećamo, dobro da nisu gubili 0:4. U nastavku po pogodak s obje strane za konačnih 1:1

Drugi put u svome izborničkom mandatu Igor Štimac krenuo je s trojicom napadača Eduardom, Olićem i Mandžukićem. Prvi put učinio je to u premijeri protiv Švicaraca u kolovozu 2012. godine i završilo je - debaklom.

Ovaj eksperiment nije se pokazao bingom ni na beogradskoj Marakakani, na kojoj hrvatska reprezentacija u prvom poluvremenu nije uputila niti jedan udarac u okvir gola. Dapače, gotovo bi se na prste jedne ruke mogli nabrojat izleti Hrvata na polovicu domaćina. A jedan jedini šut dogodio se u 30. minuti, bezopasni Olićev glavom, takav da se vratar Stojković nije trebao ni pomaknuti.

Jezoviti prvi dio

Bila je ovo jezovito loša predstava Štimčeve reprezentacije i prava je sreća da nam Srbi u prvom dijelu napunili mrežu.

Već u 3. minuti kroz našu se obranu probio Marković, uletio kao metak u šesnaesterac, sapleo ga je Šimunić, a njemački sudac ostao je nijem. A zamirisalo je na jedanaesterac, pa su srbijanski igrači burno reagirali...

Tri minute kasnije nova velika prilika: Srbi su nam “prodali” trik pri izvođenju kornera, Mitović je ostao sam pred vratima i iz blizine zatresao vratnicu. Nevjerojatna sreća za vatrene i neshvatljiv propust obrane, premda je kasniji razvoj događaja promovirao Joea Šimunića kao najstabilnijeg i najboljega našega igrača. Sve do crvenoga kartona u 80. minuti.

I u 17. minuti šansa za Srbe; Tošić iskosa izlazi sam pred Pletikosu i puca pokraj vrata. Cijelo prvo poluvrijeme Srbi su dominirali i Štimčeva reprezentacija nikako se nije mogla oduprijeti pritisku, umiriti loptu, izaći prema polovici domaćina. Ako je Modrić i bio raspoložen, to nije bilo uočljivo jer je tako rijetko bio u posjedu lopte.

Uglavnom, bilo je ovo jedno od najlošijih poluvremena vatrenih u Štimčevom mandatu, nalik, primjerice, onome u Walesu prije pola godine.

Sjajna Srnina lopta

Međutim, već u 53. minuti, sasvim neočekivano, bljesak Hrvata i vodstvo! Darijo Srna poslao je u 53. minuti idealnu loptu između dvojice srpskih braniča, Mandžukić je izašao sam pred Stojkovića i hladnokrvno zatresao mrežu! Marakana je zanijemila, a Mandžo se primio za uši, kao da pita: “Ne čujem vas...?”

Na žalost, nije slavlje dugo trajalo. U 66. minuti Mitrović je nadvisio našu obranu i glavom zabio za 1:1. Do kraja utakmice dva crvena (Matić i Šimunić zbog profesionalnoga prekršaja), te žuti karton za Darija Srnu, koji ga eliminira za sljedeći kvalifikacijski sraz, s Belgijom u Maksimiru.

>> Na Marakani transparent 'Vukovar' na ćirilici i povici 'Ubij ustaše'

>> Srpski premijer Ivica Dačić zapjevao Davoru Šukeru!

>> Kakve su se sve face okupile na hrvatsko-srpskom ručku!

>> Mamić na Marakanu stigao praćen ogromnim osiguranjem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije