Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB

Red Bull ima dvojicu Hrvata, a Odd iz Norveške već je bio mušterija plavih

Rijeka - Cibalia
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
15.07.2017.
u 15:47

Red Bull za sada ovoga ljeta nije puno potrošio na pojačanja, samo milijun eura, i to za – Hrvata! Jedino pojačanje Red Bulla je 19-godišnji stoper (189 cm) Marin Pongračić koji je došao iz Münchena 1860.

Matjaž Kek jučer na Rujevici nije ni trepnuo čuvši vijesti iz Nyona. Rijekin strateg petkom obično govori o onome što donosi sljedeći dan, a to je – Slaven Belupo (21 sat).

– U prvoj utakmici igramo sa suparnikom koji nam je tradicionalno neugodan, iako smo ga u možda najvažnijoj utakmici u posljednje vrijeme pobijedili upravo u Koprivnici. Slaven je izmijenio fizionomiju i način igranja. Jako je bitan start u prvenstvo, koje će biti dugo i neizvjesno. Puno momčadi otvorenim gardom ide na Rijeku, moramo živjeti od utakmica – istaknuo je Kek.

Svatko zaslužuje respekt

Ni pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance nije se bavio potencijalnim europskim suparnikom u 3. pretkolu Lige prvaka, budući da još nije završena formalnost, uzvrat s Velšanima.

– Mnogi su nas već spojili sa Salzburgom s obzirom na rezultate prvih utakmica, ali pričekajmo. Bilo koji suparnik u Ligi prvaka zaslužuje respekt, neovisno o tome što nam je ždrijeb donio. Red Bull je kvalitetna momčad, ali o njoj ćemo eventualno moći razgovarati dođemo li do te utakmice – kazao je Mance.

Kakav je uopće Red Bull Salzburg u odnosu na prošlo ljeto, kada mu je Ligu prvaka uskratio – Dinamo. Umjesto Španjolca Garcije, na klupi austrijskog prvaka sada je 40-godišnji njemački stručnjak Marco Rose, a momčad su napustili Wanderson, Laimer, Schwegler, Radošević, Soriano, Hinteregger, Bernardo i Upamecano.

Red Bull za sada ovoga ljeta nije puno potrošio na pojačanja, samo milijun eura, i to za – Hrvata! Jedino pojačanje Red Bulla je 19-godišnji stoper (189 cm) Marin Pongračić koji je došao iz Münchena 1860.

Riječani će potencijalnoga suparnika moći skautirati 19. srpnja, u uzvratu s malteškim Hiberniansom, dok prvu utakmicu austrijskog prvenstva Red Bull igra 22. srpnja s Wolfsbergerom u gostima.

Hajdukov mogući suparnik bit će danski Bröndby, klub koji je dva puta igrao protiv hrvatskih momčadi: 2000. godine u 1. kolu Kupa Uefe izbacio ga je Osijek (0:0, 2:1), a 2001. Danci su u 2. kolu Kupa Uefe eliminirali Varteks (5:0, 1:3).

Osijek ide na PSV

Dinamo će, prvi put nakon 2007. (Brann iz Bergena), ponovno u – Norvešku. Naravno, ako Odd izbaci lihtenštajnski Vaduz. Posrijedi je mali klub iz grada Skiena na samom jugu Norveške, od 50-ak tisuća stanovnika. Odd je najstariji nogometni klub u Norveškoj, osnovan 1894. godine. Dinamo je s Oddom igrao prije dvije godine na pripremama u Španjolskoj i svladao ga s 4:0.

Najatraktivnijeg suparnika u 3. pretkolu trebao bi imati Osijek, slavni PSV Eindhoven. Prošle sezone u Ligi prvaka osvojio je dva boda protiv Rostova, dok je od Bayerna i Atletica izgubio sve četiri utakmice. No, sezonu prije prošao je skupinu s Manchester Unitedom, Wolfsburgom i moskovskim CSKA, a u osmini finala Atletico ga je izbacio na jedanaesterce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije