Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG ZARADE

Real i Barca igrat će ligaške utakmice u Kini i SAD-u?

Luka Modrić i Mateo Kovačić
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
09.09.2017.
u 07:00

– Španjolska liga je globalna zabava i želimo rasti u cijelom svijetu. Zato razmatramo ideju da neke utakmice igramo u inozemstvu. Sve je još u povojima, a mi kao liga podržavamo tu ideju – rekao je predsjednik lige Javier Tebas.

Novca je uvijek premalo, navijača je nedovoljno, a ulaznica se za važne utakmice traži više. Zato je španjolska nogometna liga došla na ideju da Barcelona i Real igraju neke natjecateljske utakmice u SAD-u ili Kini.

Naravno, najvažniji razlog je zarada i novačenje novih poklonika koji bi štovali te velike klubove. No, ne misli se u cijeloj priči na one poklonike koji imaju godišnje ulaznice jer bi oni utakmice koje bi se igrale u inozemstvu morali ili propustiti ili dati još novca za put.


– Španjolska liga je globalna zabava i želimo rasti u cijelom svijetu. Zato razmatramo ideju da neke utakmice igramo u inozemstvu. Sve je još u povojima, a mi kao liga podržavamo tu ideju – rekao je predsjednik lige Javier Tebas.

No, Španjolska, ali i nogomet općenito kasne za tom idejom. U Engleskoj se, recimo, to radi još od 2008. godine, a i u drugim sportovima takvo što odavno je poznato.

Primjerice, tako su se neke utakmice NBA lige i NFL-a igrale u Londonu.

Komentara 6

IL
ilijan1a
07:40 09.09.2017.

Pa da, otiđite od svog naroda. Neka vas kinezi gledaju. Ako to učinite treba vas vaši navijači u Španjolskoj kazniti ne dolazeći na utakmice pa ćete vaše utakmice igrati pred praznim trbinama ili se u Kinu preseliti.

LU
lunar777
09:40 09.09.2017.

Bullshit globalistički...

13
134
08:21 09.09.2017.

Sve za pare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije