Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 6 godina

Raskid putem e-maila: Magnussen potvrdio razlaz s McLarenom

Kevin Magnussen
Press Association/PIXSELL
16.10.2015.
u 17:32

Najbolji rezultat mu je bilo drugo mjesto u debiju na VN Australije, a prvenstvo je na kraju završio kao 11. sa 55 bodova.

McLarenov rezervni vozač Kevin Magnussen je potvrdio da će nakon šest godina suradnje na kraju ove godine napustiti momčad iz Wokinga, piše GP1.

23-godišnji Danac se McLarenovom programu mladih vozača pridružio 2010., a prošle godine je dobio priliku pored Jensona Buttona. Najbolji rezultat mu je bilo drugo mjesto u debiju na VN Australije, a prvenstvo je na kraju završio kao 11. sa 55 bodova.

Budući da je McLaren Honda željela dva iskusna vozača u svojoj povratničkoj sezoni, Magnussen je izgubio trkaće mjesto, ali je zadržan kao testni i rezervni vozač te je na VN Australije ove godine mijenjao ozlijeđenog Fernanda Alonsa.

Za raskid suradnje je saznao preko e-maila kojeg je dobio na svoj rođendan, ali se nada novoj prilici u Formuli 1.

“Želim reći hvala svojim prijateljima u McLarenu. Puno je dobrih ljudi tamo. Sretno dečki. Šteta je što nije uspjelo, ali nikada neću odustati od svog sna.”

Njegovu će ulogu najvjerojatnije preuzeti novi GP2 prvak Stoffel Vandoorne, dok Magnussen još uvijek ima šansu u Lotusu/Renaultu.

>>McLaren i Honda zadovoljni performansama nadograđenog motora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije