Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet "starijeg brata"

Rakitić: Rekao sam Mariju da sluša srce

gavranovic
VL
18.03.2011.
u 17:05

Slučaj Gavranović iz Seville prokomentirao je i Ivan Rakitić, koji se prije nekoliko godina našao u istoj situaciji, ali je odabrao Hrvatsku.

– U posljednjih nekoliko dana bili smo u svakodnevnom kontaktu, ipak sam u Gelsenkirchenu Mariju bio poput starijeg brata. Nisam mu želio sugerirati koga da odabere, rekao sam mu da posluša svoje srce, a da ću ga ja podržati u bilo kojoj odluci – rekao je Rakitić te dodao:

– Meni je bilo jako teško donijeti odluku. A za Hrvatsku sam se odlučio i zato što je Bilić iskazivao puno veće zanimanje za mene od tadašnjeg švicarskog izbornika Kuhna. No, ja se još uvijek dijelom osjećam i kao Švicarac.

Hrvatska je izgubila bitku za Schalkeova napadača Marija Gavranovića, koji je svim švicarskim novinama potvrdio da je njegov izbor Švicarske konačna odluka. Navodno je presudio poziv uglednog izbornika Ottmara Hitzfelda, koji je Gavranoviću obećao da će igrati već u utakmici protiv Bugarske iduće subote.

– Velika je čast kada vas Hitzfeld toliko želi, nadam se da ću igrati protiv Bugarske – rekao je Gavranović te dodao:

– Otkad sam postao profesionalac, odlučio sam se za švicarsku reprezentaciju.

Tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić svjestan je da je gotovo nemoguće promijeniti Gavranovićev stav, no ipak se nada čudu.

– Tvrdnje da nismo bili dovoljno zainteresirani za Gavranovića su gluposti. Izbornik Bilić i ja bili smo s njim u kontaktu i posljednjih dana, nagovarali smo ga da odabere Hrvatsku, no on je prednost dao Švicarskoj. Ipak, mi se još ne predajemo – rekao je Srebrić te dodao:

– Donekle i shvaćam njegov stav, jer Švicarska mu je, za razliku od nas, mogla garantirati minutažu. Također, švicarski mediji izvršili su veliki pritisak na njega i njegovu obitelj, ne želeći da im se ponove slučajevi Rakitića i Petrića. Zato je Gavranović mislio i na svoje roditelje, koji žive u Luganu.

Glavni je tajnik zaključio:

– Naša je šansa da Gavranović ne odigra ni minutu protiv Bugarske. Tada bismo dobili vrijeme i priliku da ga do lipnja uvjerimo na promjenu mišljenja. Premda se može očekivati da će ga Hitzfeld poslati u igru barem u posljednjoj minuti, pogotovo što je Švicarska praktički izgubila nade za odlazak na Euro.

Srebrić kaže da ga Gavranovićev slučaj podsjeća na onaj Ivice Vastića iz 1996. godine.

– Vastić je tada procijenio da će puno lakše do nastupa u Austriji nego u vatrenima. Tako sada misli i Gavranović.

Komentara 9

Avatar broz
broz
17:32 18.03.2011.

Ne seri.ti se možeš osjećati jedino kao državljanin Švicrarske konfederacije,a ne ka Šcicarac.

DA
Dario--
18:40 18.03.2011.

U jednu ruku,ovo je i očekivano!Od srca momku želim sve najbolje,jest da će Euro 2012 gledati na tv-eu,isto kao i Rakitić i Petrić što su gledali SP 2010 na televiziji!Momak je rođen tamo,ovi su uložili u njega,školovali ga,napravili sportaša i sad nije to tek tako lako reći,neću za vas, igrat ću za zemlju svojih roditelja!!Molimo mi boga samo da se ne pojavi neki ekstra talent naših korjena u Njemačkoj,jer njega ćemo 1000% izgubiti,dovoljno je samo razmisliti trezvenom glavom i zdravim razumom koji glasi:igrati za Njemačku i osvajati medalje,ili za Hrvatsku,pa možda i propustiti EP ili SP!!Mislim da je odgovor svakom pametnom jasan,samo se sjetite kako su postupili Ozil i Marko Marin!!

Avatar GeniKameni
GeniKameni
17:37 18.03.2011.

Ništa čudno, volio bih viditi Židova koji bi branio boje Njemacke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije