Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozvao najbolje

Čačić: Mandžo je prvi napadač, a ovo s Eduardom nije bila realna opcija

Ante Čačić
Foto: Reuters/Benoit Tessier
1/9
17.05.2016.
u 22:33

– Zvao sam najspremnije, kako sam i najavio. Pozvani su najbolji i uvjeren sam da su ovi igrači zaslužili biti na popisu

Ante Čačić jučer je objavio popis igrača koje će povesti na pripreme za Europsko prvenstvo. Na njemu se našlo 27 imena, a četvorica će otpasti do 31. svibnja kad se Uefi šalje konačni popis. Za neke je možda malo iznenađenje bio Duje Ćaleta-Car, iako ima odličnu sezonu iza sebe.

– To je iznenađenje za one koji ga nisu pratili. Radi se o mladom igraču koji uspješno igra u novom prvaku Austrije Salzburgu. Standardan je i to se ne može ne primijetiti. Zato će on biti s nama od početka priprema – kazao je izbornik Čačić u intervjuu za Hrvatsku nogometnu televiziju pa objasnio cijeli popis:

– Zvao sam najspremnije, kako sam i najavio. Pozvani su najbolji i uvjeren sam da su ovi igrači zaslužili biti na popisu. Sretan sam što su svi zdravi, osim Leškovića. Nije bilo teško složiti popis. Bile su to slatke brige. Igrači igraju po cijeloj Europi i imaju značajne uloge u svojim klubovima.

Na popisu je i mnogo mladih igrača koji su budućnost hrvatskog nogometa.

– Imamo klase u veznom redu. Rog i Ćorić pokazali su u klubu i u mladoj reprezentaciji da se na njih može računati. Smatramo da bi oni u budućnosti mogli biti stožerni igrači. Kao i Halilović, koji je u Primeri imao zavidnu minutažu i igrama je skrenuo pozornost na sebe.

Iako se nagađalo da na popisu neće biti nijednog pravog lijevog beka, poziv je dobio Ivan Strinić kojeg nije bilo na posljednjem okupljanju.

– Tada sam rekao da oni koji nisu pozvani nisu otpisani. Vida sada konkurira za stopera pa na toj poziciji ima manje igrača. Klasični je ljevak i igrao je dobro na Euru u Poljskoj. Ne smije se zanemariti niti to da igra za viceprvaka Italije.

Napadači?

– Mandžo je prvi napadač, Kalinić iza sebe ima dobru sezonu, a Čop i Kramarić igrali su za momčadi koje su se borile za ostanak i bili su bitni čimbenici. Ovo s Eduardom nije bila realna opcija, on se sam oprostio od reprezentacije.

Komentara 10

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:59 18.05.2016.

Ok sastav i posebna pohvala sto nije pozvao Lovrena. Ne sto je los igrac i nije mu mjesto u 11, vec sto je bolje da igraju oni koji se ne vide ispred reprezentacije. Realno kad bi 10 ljudi sastavljalo tim razlika bi bila uvijek u par igraca uglavnom onih koji bi ionako bili na klupi.

Avatar mister.N@
mister.N@
07:54 18.05.2016.

ti u svemu ovome izgledas kao totalni amater sva sreca da imas oko sebe one koje ce ti slagat repku a ti se samo potpisi ispod haha

Avatar Croatan
Croatan
08:18 18.05.2016.

e moj čačiću 6 igrača iz najgore momčadi lige prvaka svih vremena, stvarno si panjina, nemam ništa protiv pjace i roga ajde ok i čorić ali brate mili antolić... šta je s radoševićem malim, mali grize u eibaru, a da on je od štimca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije