Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sevilla remizirala s Barcelonom (1:1)

Rakitić: Iniesta mi je čestitao, pa smo zamijenili dresove

'Sevilla\'s players celebrate after scoring during their Liga football match Sevilla vs FC Barcelona at Ramon Sanchez Pizjuan stadium on March 13, 2011, in Sevilla.    AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO '
'Jorge Guerrero'
14.03.2011.
u 19:31

Messi je zaista najbolji, ostavite li ga samog na 30 metara od vrata, gotovo je. Ali, ima i sjajne suigrače, Iniesta je za mene uvijek bio među tri najbolja na svijetu, kaže Ivan Rakitić

Nakon što je debitirao za Sevillu u utakmici s Realom, Ivan Rakitić dočekao je i okršaj s Barcelonom! Sevilla je osvojila bod (1:1), evo i Rakitićevih dojmova:

Barca je najbolja

– Sve u svemu, bilo je dobro, najvažnije je da nismo izgubili. Barcelona je ipak najbolja momčad na svijetu, zaista igra fenomenalno! Ta njezina stalna igra prema naprijed dovodi vas u opasnu situaciju svih 90 minuta, nije lako izdržati sve te napade. Istina, imali smo i mi potkraj susreta dvije-tri velike šanse, mogao je rezultat možda biti i povoljniji za nas, ali na kraju moramo biti zadovoljni bodom.

Sučelili ste se i s Messijem, dva puta ste mu, prema izvještajima, uzeli i loptu.

– Nekoliko smo puta bili zajedno na lopti, nekad ju je on uzeo, nekad ja... Jako ga je teško zaustaviti kad je u pokretu, kad silovito krene naprijed, sjajno kontrolira loptu i uvijek ide okomito. Zaista je najbolji! Neopisivo je opasan, ostavite li ga samoga na 30 metara od vrata, gotovo je, zabit će gol! K tome, igra s fenomenalnim suigračima!

Jeste li ikada igrali protiv jače momčadi?

– Nisam, Barca je stvarno moćna, uvjerljivo je najbolja svjetska momčad!

Real igra drukčije

Možete li povući usporednicu s Realom - i Madriđane ste osjetili na terenu?

– Teško ih je usporediti, jer igraju sasvim drukčije. Real je moćan i jak na svoj način, više se oslanja na čvrstoću i pojedinačnu klasu, dok je Barcina igra prepuna kombinatorike.

Je li taj Barcelonin tehnički savršeni nogomet ideal kojemu i vi težite?

– Naravno! Barcino držanje lopte na svakoj utakmici fascinira, njezini igrači nametnu se baš svakom suparniku i igrom traže put do gola. Barca ima fantastične igrače, nije to samo Messi, čudesni su i Xavi, Iniesta, David Silva...

Jeste li nakon utakmice promijenili dres s nekim Barcinim igračem?

Messi je čudo

– Jesam, s Iniestom! S njim i Busqetsom imao sam najviše okršaja, Iniesta mi je čestitao na dobroj igri. Znate, Messi je čudo, ali za mene je Iniesta oduvijek bio među tri najbolja na svijetu, tu sam klasu najbolje osjetio igrajući protiv njega!

Možete li se zamisliti u Barcinu dresu?

– Jedino na playstationu, ha-ha! Barca je fantastična, toliko je klasnih igrača koji jedan drugome olakšavaju posao. Ne znam, nadam se da bih se dobro snašao u toj momčadi, igra se od noge do noge, s mnogo kratkih dodavanja, baš onako kako mi odgovara.

Hvalio vas je i Barcin trener Guardiola - nastavite li s dobrim igrama, možda stigne i poziv s Nou Campa?

– Ako Bog da, jednoga dana. Bilo bi to ostvarenje svih mojih dječačkih snova!

Gavranović mora sam odlučiti

Kad ste otišli iz Schalkea, proigrao je Mario Gavranović! Jeste li razgovarali?

– Jesmo, prošlog tjedna, čestitao mi je rođendan. Drago mi je zbog Marija da je napokon dočekao svoj trenutak, na treninzima je pokazivao da može igrati, to je sad i dokazao.

Sad je Gavranović u sličnoj dvojbi kao što ste i vi bili oko izbora reprezentacije, što ćete mu savjetovati?

– On mora sam odlučiti! Odgovorit ću mu na sva pitanja, ali jedini je savjet koji mu mogu dati da sam odluči, kao što sam i ja sam odlučio.

Nećete baš nimalo navlačiti da se odluči za Hrvatsku?

Ha, ha... Dobro, stalno mu govorim kako mi je u hrvatskoj reprezentaciji izvrsno, govorim mu sve najljepše, ali na kraju ipak on mora odlučiti. Prepričao sam mu svoj maksimirski debi, bilo je fenomenalno, to ga je oduševilo...

Komentara 5

Avatar that_good
that_good
21:03 14.03.2011.

Raketa, kralj si !!

OB
-obrisani-
23:44 14.03.2011.

raketa svaka ti cast u tako kratkom roku si se snasao u sevilli i nametnio si se kao voda momcadi pravi si potez napravio dolaskom u spanjolsku

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:47 15.03.2011.

Spominjanje Pepa Guardiole ima vecu tezinu od sume svih rejtinga po internetu. Nisam gledao utakmicu ali sam pogledao reakcije navijaca seville na twitteru, koje su vise nego dobre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije