Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okončan EP

Radoš: Ova mi bronca vrijedi kao zlato

14.05.2018.
u 08:47

– Znam da mogu više, no zadovoljna sam i broncom jer sam prošlu godinu imala problema s ozljedama i zdravljem.

Ni posljednjeg dana Prvenstva Europe naši tekvondaši nisu izašli iz borilišta bez medalje. Ovaj put se nije svirala Lijepa naša, no zato je Iva Radoš treći put zaredom završila na postolju.

Nakon Bakua (2014.) i Montreauxa (2016.) gdje je bila prvakinja, Iva je u Kazanju osvojila broncu i treba joj se duboko nakloniti za treću europsku medalju u nizu.

Tomas je imao ideje za taktiku

– Znam da mogu više, no zadovoljna sam i broncom jer sam prošlu godinu imala problema s ozljedama i zdravljem. Nije zlato, već je bronca koja je meni vrijedna kao i zlato.
Čini se da je četvrtfinalna borba protiv Britanke Jade Slavin (5:3) bila stresnija nego ona polufinalna koju je izgubila od Turkinje Nafije Kus (1:9).


– U četvrtfinalu sam protiv 10 centimetara više suparnice morala biti pažljiva, brza u obrani, u napadu kratko raditi i ne izbaciti glavu naprijed. Zahvaljujući izborniku Tomasu i njegovoj taktici, uspjela sam osigurati medalju. U polufinalu sam se dobro držala do treće runde, a onda sam morala početi stiskati, a time sam se i otvarala i radila neke pogreške. No, naučit ću ja na njima i biti najbolja kada bude najpotrebnije. Ovo je samo jedna stanica na putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju – kazala je Iva i dodala kako je sretna kao kapetanica ženskog dijela reprezentacije koji je osvojio četiri medalje, ali i zbog nikad uspješnijeg nastupa muškog dijela vrste.


– Meni će više u sjećanju ostati ova naša sjajna atmosfera nego medalja. Ovo natjecanje nas je toliko zbližio da sva ova prijateljstva vrijede više nego jedna medalja.


Nažalost, nje se nije domogao naš najstariji reprezentativac i kapetan Vedran Golec, borac koji je još uvijek u najboljim godinama (28). O svom nastupu, koji je završio u četvrtfinalu porazom od Rusa Kuznjecova (9:17) nije htio ništa reći, ali jest o nastupu muškog dijela reprezentacije:


– Ovo je povijesni uspjeh. Četiri muške medalje, a dosad nam je najbolji rezultat bio dvije. Čestitke svim osvajačima.
Čestitke zaslužuju i svi ostali koji su jučer nastupali jer i oni su nastupili u četvrtfinalu kojeg, također nisu prošli, a to su Melani Adamić Golić (preko 73 kg), Doris Pole (73 kg) i Hrvoje Šep (87 kg). Od njih najbliža je medalji bila 19-godišnja Dubravašica Pole.

Nedostatak iskustva

– Budući da mi je ovo bio seniorski debi, u toj se borbi osjetilo da mi nedostaje iskustvo, no i ja ću ga steći – kazala je Doris.
– Ne žalim se što sam u četvrtfinalu naletjela na dvostruku svjetsku prvakinju jer to je samo prepreka do cilja, bez obzira na to kako se zove.

Ako nisam uspjela ove, bit će za dvije godine – dodala je Melani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije