Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DOLASKA DINAMA

Puna samopouzdanja: Bjeličina Austria slavila 4:1 u prvenstvu!

Dinamo Austria (1)
Marko Prpić/Pixsell
24.08.2013.
u 23:27

- Uz, dakako, vrijedne bodove, najveći je dobitak ove utakmice spoznaja da su šestorica novih igrača dokazali da na njih mogu računati – rekao nam je trener Austrije, Nenad Bjelica

Lagan je posao odradila bečka Austria u 6. kolu svoga prvenstva. Momčad Nenada Bjelice, naime, u Wolfsbergu je svladala domaći WAC čak 4:1 (1:0) i trećom prvenstvenom pobjedom dodatno se napunila samopouzdanjem uoči uzvrata s Dinamom..

Bio je to Bjeličin povratak u gradić iz kojega je ovoga ljeta preselio u Beč, dočekan je ovacijama i pljeskom. Bjelica je ovu utakmicu vodio s mislima na Dinamo, pa je tako u odnosu na Zagreb, u sastavu imao čak šestoricu novih igrača. Najbolji je igrač opet bio Daniel Royer, ovaj put je igrao na lijevom krilu, zabio je krasan vodeći gol (nakon lijepog dodavanja Madera), s deset metara iskosa \"lobao\" je domaćeg vratara.

Royer je bio i asistent Grünwaldu za 2:0 u 59. minuti, a domaćin je deset minuta kasnije smanjio na 1:2 (Baldauf) i potom imao nekoliko prilika za izjednačenje. Ali, bezglavi WAC-ov juriš po remi iskusni su gosti iskoristili i zgodicima Murga (82.) i Kienasta (85.) projurili Wolfsbergom...

- Pobjeda je na kraju visoka, iako smo drhtali nekih desetak minuta nakon što je WAC smanjio na 2:1. Uz, dakako, vrijedne bodove, najveći je dobitak ove utakmice spoznaja da su šestorica novih igrača dokazali da na njih mogu računati – rekao nam je trener Austrije, Nenad Bjelica.

Austria je igrala u ovom sastavu (4-1-4-1): Lindner – Dilaver, Rotpuller, Ortlechner, Suttner – Holland – Murg, Grünwald, Mader (od 61. Stanković), Royer (od 68. Jun) – Okotie (od 78. Kienast).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije