Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

PSG će morati pokazati što može bez Mbappéa, Neymara, Icardija...

04.11.2020.
u 11:52

U utakmicama koje se igraju u srijedu bit će i hrvatskih predstavnika. Reprezentativac Dejan Lovren sa Zenitom dočekuje Lazio, Chelsea Matea Kovačića na Stamford Bridgeu dočekuje Rennes, dok u goste Sevilli i Ivanu Rakitiću dolazi Krasnodar

Iako situacija s pandemijom koronavirusa ne ide nabolje, održavanje Lige prvaka je neupitno. Tako nas u 3. kolu skupine H elitnog natjecanja u srijedu čeka repriza prošlosezonskog polufinala.

Moćni PSG tada je slavio s 3:0 protiv RB Leipziga, a sada u goste dolazi desetkovan. Francuski nogometni prvak morat će igrati bez Kyliana Mbappéa koji je posljednji otpao za susret.

Ima problema sa zadnjom ložom i trener Thomas Tuchel na njega neće moći računati. No, osim na njega, Tuchel od ranije ne može računati na Neymara, Maura Icardija, kao i Marca Verrattija i Juliana Draxlera.

Kritike na račun Koemana

S nimalo zavidnim stanjem momčadi u Barcelonu u goste dolazi Dinamo Kijev. Naime, ukrajinska momčad, u kojoj je pomoćni trener Ognjen Vukojević, dolazi s tek 13 igrača. Više od pola momčadi Mircee Lucescua zaraženo je koronavirusom i u slučaju da još jedan igrač do utakmice bude pozitivan utakmica će biti odgođena.

Uefina pravila nalažu da momčad mora imati minimalno 13 zdravih igrača na raspolaganju kako bi se utakmica odigrala.

Koronavirusom su zaraženi Tsitaishvili, Šaparenko, Mikolenko, Karavajev, Garmaš, Duelund, Buščan i Baluta, dok zbog ozljeda nema Kosteviča, Timčika i Burde.

S druge pak strane katalonska momčad ima hrpu svojih problema. Prvi i glavni je forma Lionela Messija kojemu bi ova utakmica u 3. kolu Lige prvaka trebala biti 150. u ovom Uefinu klupskom natjecanju, a on je bezvoljan. Ove je sezone u svim natjecanjima u osam utakmica zabio tri pogotka.

Osim Messija, tu je i nizozemski trener Ronald Koeman koji nije pretjerano uspješan jer nakon šest odigranih prvenstvenih utakmica ima samo osam bodova i nalazi se na 12. mjestu ljestvice.

Nije ga nahvalio ni aktualni napadač Betisa, 39-godišnji Joaquin Sánchez Rodríguez, koji je dao je zanimljiv intervju za radijsku postaju Cadena SER.

– Da sam im ja predsjednik, ne bih uzeo Koemana ni za oružara. Na svu sreću, on u Valenciji nije trajao dugo i uspjeli smo spasiti sezonu. Bilo je loše ono što smo proživjeli s njim – izjavio je Joaquin.

Svi gledaju Haalanda

U utakmicama koje se igraju u srijedu bit će i hrvatskih predstavnika. Reprezentativac Dejan Lovren sa Zenitom dočekuje Lazio, Chelsea Matea Kovačića na Stamford Bridgeu dočekuje Rennes, dok u goste Sevilli i Ivanu Rakitiću dolazi Krasnodar.

Svi čekaju i nastup Erlinga Brauta Haalanda koji je sve zadivio prošle sezone. On s Borussijom Dortmund ide u goste u Belgiju na noge Club Bruggeu.

Ove sezone u svim natjecanjima upisao je devet nastupa i osam pogodaka.

Utakmice Lige prvaka mogu se gledati na programu Arenasporta, dok će PSG i RB Leipzig biti na HRT-u 2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije