Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNA F1 utrka

Prvi put u sezoni pobijedio netko osim Red Bulla, Sainzu u Singapuru druga pobjeda karijere

Singapore Grand Prix
ANDY CHUA/REUTERS
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.09.2023.
u 17:15

"Ovo je nevjerojatan osjećaj, nevjerojatan vikend. Želim zahvaliti svima u Ferrariju na ovom preokretu nakon teškog početka sezone, kući nosimo pobjedu za koju sam siguran da će obradovati sve Talijane. Danas je sve funkcioniralo savršeno," kazao je 29-godišnji Španjolac, sin Carlosa Sainza starijeg, dvostrukog svjetskog prvaka u reliju

Španjolac Carlos Sainz Jr. u Ferrariju pobjednik je Velike nagrade Singapura, 15. utrke svjetskog prvenstva formule 1. Španjolcu je to druga pobjeda u karijeri nakon što je prvi put slavio prošle godine u Silverstoneu.

Sainz je ovim slavljem prekinuo rekordni niz od 10 uzastopnih pobjeda Maxa Verstappena, lidera Formule 1, ali i srušio san Red Bulla da kroz sezonu prođe bez poraza, to jest da pobijedi u apsolutno svim utrkama sezone.

Sainz je startao s najbolje startne pozicije i na koncu je slavio sa 0.8 sekunde prednosti ispred Britanca Landa Norrisa u McLarenu, dok je treći bio još jedan Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu sa 1.2 sekunde zaostatka.

Četvrtu poziciju zauzeo je Charles Leclerc (Ferrari), dok je aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom poretku Verstappen bio peti nakon što je startao sa 11. pozicije.

"Ovo je nevjerojatan osjećaj, nevjerojatan vikend. Želim zahvaliti svima u Ferrariju na ovom preokretu nakon teškog početka sezone, kući nosimo pobjedu za koju sam siguran da će obradovati sve Talijane. Danas je sve funkcioniralo savršeno," kazao je 29-godišnji Španjolac, sin Carlosa Sainza starijeg, dvostrukog svjetskog prvaka u reliju.

U ukupnom poretku svjetskog prvenstva vodi Verstappen sa 374 boda, drugi je njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez sa 223 boda, dok treću poziciju drži Hamilton sa 180 bodova.

Nakon 14 pobjeda u isto toliko nastupa, Red Bull je na stazi Marina Bay doživio prvu utrku bez pobjede, a i bez postolja, no i dalje uvjerljivo vodi sa 597 bodova ispred Mercedesa sa 289 i Ferrarija sa 265 bodova. Sljedeća utrka bit VN Japana u Suzuki za tjedan dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije