Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gimnastika Osijek će i ove godine ugostiti Svjetski kup

Prvi nastup Filipa Udea u gradu na Dravi

\'sport...peking...17.08.2008.  peking, beijing 2008, olimpijske igre, olimpijada,gimnastika, filip ude, osvojio srebrnu medalju na konju sa hvataljkama, srebro,  utrka 100m, muski, finale,  foto: Gor
Goran Stanzl/PIXSELL
30.10.2010.
u 13:41

Osim dvoboja Roberta Seligmana i Filipa Udea, Osječani će vidjeti i Tomislava Markovića, Marija Možnika, Marka Breza, Tinu Erceg i Tijanu Tkalčec.

Osijek će i ove godine biti središte svjetske gimnastičke elite. Od 5. do 7. studenoga u dvorani Gradski vrt održava se Žito Grand-prix Osijek 2010. Svjetski kup u sportskoj gimnastici. Slavonska metropola tako je već drugu godinu domaćin SK, uz još sedam svjetskih gradova.  U Osijek dolazi 28 gimnastičarki i 60-tak gimnastičara iz 19 zemalja.

Ipak, publici će najzanimljiviji biti nastupi Hrvata. Prvi put će u gradu na Dravi nastupiti Čakovčanin Filip Ude, srebrni na konju s hvataljkama na OI u Pekingu. Natjecat će se protiv Osječanina Roberta Seligmana, trostrukog pobjednika Svjetskog kupa i osvajača brončane medalje na EP-u u Lausanni. Osim spomenutih stiže i Tomislav Marković, prečaš Marijo Možnik, njegov klupski kolega Marko Brez te Matija Barun. U ženskoj konkurenciji medalje će loviti Tina Erceg, Tijana Tkalčec...

– Imam motiva za jako dobar nastup. Iscrpljen sam od SP-a u Rotterdamu, gdje je ostao gorak okus koraka do finala, ali su Kinezi ostali iza mene i Udea. Dat ću u Osijeku sve do sebe. Čeka me najjača konkurencija na mojoj spravi, ali ne osjećam opterećenje i pritisak – optimističan je Robert Seligman.

Natjecanja počinju kvalifikacijama u petak (5. studenoga), dok su u subotu i nedjelju finali. Ulaznice po cijeni od 20 kuna za kvalifikacije, 50 kuna za svaki dan finala ili paket ulaznica za 100 kuna uskoro će biti puštene u prodaju, a kupiti se mogu na prodajnim mjestima Ferivi sporta te Turističke zajednice grada Osijeka. Nagradni fond ove godine iznosi 50.000 švicarskih franaka, odnosno 5000 CHF po spravi.

Komentara 1

Avatar Časna seka
Časna seka
14:52 30.10.2010.

Zgodan momak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije