Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUT U POVIJESTI

Prvak se oprostio od trenera Zekića koji je stigao u Osijek, evo koliku su odštetu isplatili

Gorica i Slaven Belupo sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
11.10.2023.
u 12:12

Zekić je u prvom mandatu od 2015. do 2019. vodio Osijek u ukupno 152 utakmice. Ostvario je 69 pobjeda, 40 neodlučenih susreta i 43 poraza, uz gol razliku 225:162

Kao što smo mogli vidjeti i čuti prethodnih dana, Zoran Zekić je postao novi-stari trener Nogometnog kluba Osijek.

Nakon što je Stjepan Tomas prije otprilike tjedan dana razriješen dužnosti na mjestu trenera, momčad je proteklog vikenda u 3:0 pobjedi protiv Rudeša vodio dotadašnji pomoćni trener Ivo Smoje dok Osječani nisu pronašli novog trenera.

Hrvatski strateg je prije ovog mandata bio na klupi albanskog Partizanija s kojim je u prošloj prvenstvenoj sezoni osvojio naslov, a iz tamošnjeg prvaka sad je poznato da je Osijek tom klubu isplatio odštetu od 100 tisuća eura, što je prvi put u povijesti albanskog nogometa da je neki klub dobio isplatu odštete za odlazak svojeg trenera.

Zekić je u prvom mandatu od 2015. do 2019. vodio Osijek u ukupno 152 utakmice. Ostvario je 69 pobjeda, 40 neodlučenih susreta i 43 poraza, uz gol razliku 225:162.

Može se pohvaliti da je kao trener Osijeka slavio na gostovanju kod Dinama, Rijeke i Hajduka. Na Maksimiru je slavio čak dvaput, ali na domaćem terenu ih nije uspio svladati. 

Navijači Zekićev mandat najviše pamte po uspješnom izbacivanju nizozemskog velikana PSV-a u pretkolima Uefa Europske lige. 

Na klupi će debitirati u Vukovaru na memorijalu Blage Zadre, gdje će moći provjeriti igrače koje ima na raspolaganju te testirati neke ideje. Službeni debi imat će u ligaškoj utakmici protiv Hajduka na Poljudu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije