Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juniorski LP

Protiv Benfice na Maksimiru! Dinamov junak imao ponudu Talijana, ali ne žali što je ostao

Dinamo - Bayern
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/17
06.03.2020.
u 21:31

Bila je to dobra utakmica, odigrali smo sjajno, bili smo i bolji. Šokirao ih je naš gol na početku. Mi smo onda primili nesretni gol, ali dobro je da smo izvukli pobjedu na penalima. To nam daje optimizam – rekao je Edin Julardžija

Lagao bi onaj tko bi rekao kako nije bilo napeto u osmini finala Lige prvaka mladih kada su Dinamo i Bayern krenuli pucati jedanaesterce. Na kraju su modri bili bolji s 8:7 (2:2) pa su Nijemci u čudu gledali kako momci iz Zagreba slave usred Münchena. Dojmovi su im se slegli pa su se prisjetili trilera s bijele točke.

Podrška kao da su doma

– Bila je to dobra utakmica, odigrali smo sjajno, bili smo i bolji. Šokirao ih je naš gol na početku. Mi smo onda primili nesretni gol, ali dobro je da smo izvukli pobjedu na penalima. To nam daje optimizam – rekao je Edin Julardžija koji je izveo panenku kod pucanja jedanaesterca...

– Odluka je došla u trenutku, vidio sam da se golman baca prije. Srećom, ispalo je najbolje.

Trener Igor Jovićević u svemu je imao veliku ulogu jer igračima je održao motivacijski govor.

– Nabrijao nas je taj govor, on je uvijek dobar motivator. U ovakvim utakmicama ti i ne treba motivator, ali njegove riječi su dodatni poticaj.

Mladi dinamovac u dobroj je formu, stoga mu dolaze ponude klubova. Zvao ga je Sassuolo.

– Došla je službena ponuda u klub, ali odbijeno je i nije mi žao. Ovo je moj klub, tu mi je lijepo. Sve ide svojim tijekom i uživam – kaže 19-godišnji veznjak koji je zadovoljan podrškom s tribina.

– Kad smo izašli na zagrijavanje i vidjeli BBB-ovce, bilo je predivno. Lijepo je kad te netko bodri, pogotovo u gostima. Išli smo preko svojih limita.

Dinamo - Bayern
1/16

Julardžija je dečko s Ferenčice, a u Dinamo je došao sa šest godina, sada će igrati četvrtfinale LP-a mladih, doma protiv Benfice.

– Nismo ih još analizirali, ali njihovi rezultati potvrđuju da su odlični i uigrani. No nikome nije lako na Hitrecu pred našim navijačima – zaključio je.

Branič Roko Jurišić također će pamtiti pobjedu protiv Bayerna.

– Predivan je osjećaj igrati za Dinamo, posebice u Ligi prvaka. Zajedno smo proslavili, otišli smo u restoran. Moram pohvaliti navijače. Nikad nisam igrao pred toliko navijača. Kao da smo igrali na Hitrecu. Na tribinama su bili i moj tata i kum – kaže 18-godišnji Jurišić kojemu je nogometni uzor Marcelo, a kroz karijeru je mijenjao poziciju na kojoj igra.

Sada slijedi Benfica

– Kao mali sam igrao u NK Zagrebu i nakon šest godina sam se prebacio u Dinamo. Inače sam s Trnja. Igrao sam lijevo krilo, ali nakon nekog vremena sam se prebacio na poziciju lijevog beka i nije mi žao, zadovoljan sam – pojašnjava Roko koji se nada da će jednog dana dobiti priliku i u prvoj momčadi.

No, do tada Dinamo čeka četvrtfinale Lige prvaka mladih. Dinamo će biti domaćin Benfici koja je rezultatom 4:1 izbacila Liverpool. Taj dvoboj igrat će se 17. ili 18. ožujka u Zagrebu. Dinamo je potvrdio kako će se utakmica igrati na glavnom terenu stadiona u Maksimiru.

>>>> Pogledajte slavlje Dinama nakon Bayerna

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Mladen_Podnar
Mladen_Podnar
22:21 07.03.2020.

Pa kako to. A rekli su kada dođe VAR da prčija dobiva prvenstvo. Naravno zbog suđenja u korist Dinama. Tek sada su nagrebusili. Prokletstvo svastike traje do 2080.godine, a niti nakon toga nema prvenstva. Taj mali klubić nema tko da vodi osom udruge "naša prčija"!

DH
dalibor.hren
22:22 06.03.2020.

Na koliko stùpnjeva smrzava more?? Je li to -17, ili treba još???

Avatar LisaII89
LisaII89
17:23 07.03.2020.

Maria, 20. bxes.xyz/d962097

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije