Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.03.2020. u 20:58

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je usred Poljud slavio s 2:0. Damian Kadzior načeo je bijele golom u 47. minuti, a utakmicu je prelomio kapetan Dinama Arijan Ademi pogotkom u 75. minuti.

Na hladnome, vjetrovitome Poljudu derbi je opravdao svoj epitet samo po ambijentu na stadionu, ali ne i po kvaliteti nogometa, i to pred brojnim velikim imenima hrvatskog nogometa u svečanoj loži: Pletikosom, Jarnijem, Gudeljem, braćom Vujović, Živkovićem..., a bio je tu i kompletan stručni stožer mlade reprezentacije, Bišćan, Mikić, Tomić, Pilipović.

Bjelica je iznenadio ostavljanjem na klupi Stojanovića i uvrštavanjem u prvih 11 prvoga Iranca u povijesti derbija, Moharramija, a na klupi plavih ostala su i dvojica najplemenitijih igrača, Ivanušec i Lovro Majer, koji se zagrijavao cijelo prvo poluvrijeme.
Takav ratnički Dinamo imao je u sebi neophodnu količinu žustrine, ali izostala je kreacija kojom bi se poremetila Tudorova kompozicija, pa su plavi u prvih 45 minuta tek sporadično prijetili vrataru bijelih Posavcu. Već u 2. minuti Ademi je sjajno naciljao u gornji lijevi kut, ali je sjajno reagirao Hajdukov vratar.

Nakon te šanse ušlo se u razdoblje obostrano rastrgane igre, u kojoj su gol-šanse mogle doći samo nekom slučajnošću. Tako je u 10. minuti iznenada sijevnula kontra bijelih; Caktaš je idealno gurnuo u priliku Jaira, koji se sjurio sam prema golu, ali ga je Ademi sustigao, a Livaković je onda imao lakši posao obraniti udarac Brazilca. U 13. minuti još jedna kolosalna šansa za Hajduk: idealan centaršut Jaira ne koristi Kreković i puca preko vrata.

Najčešće je neraspoloživ

Tek u 34. minuti Dinamo se ponovno probudio i opasno zaprijetio. Oršićev šut pod gredu opet je sjajno skinuo vratar Posavec. I onda se u završnici prvoga poluvremena zakuhalo, i to na štetu Hajduka. Kosovar Ismajli na centru igrališta pokosio je u naletu Mislava Oršića i zaradio drugi žuti, isključujući karton. Ispostavit će se da će to biti ključni trenutak utakmice.

A već u sljedećem napadu, s igračem manje, Hajduk je neočekivano došao do nove šanse: sada je sam na vratara Livakovića išao Tahiraj, ali ga je u ključnom trenutku sustigao Moharrami i spriječio gotovo siguran pogodak.

Nije se u nastavku utakmice igralo ni pune dvije minute kada je Dinamo iskoristio svoju brojčanu prednost.
Mislav Oršić poslao je idealan centaršut, a Damian Kadzior udarcem glavom zatresao mrežu. Poljaku je ovo bio 12. pogodak ove sezone u svim natjecanjima u 28. nastupu, i drugi njegov gol u derbijima, jer bijele je srušio u prosincu 2017. godine u Maksimiru, sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Tudor je na vodstvo Dinama reagirao na jedini mogući način, uvođenjem svojega posljednjega napadačkoga aduta, Nigerijca Eduoka. I s njim su bijeli krenuli u potpuni rizik, pa se u dobrom dijelu drugoga poluvremena i nije osjetilo da je Dinamo brojčano nadmoćan.

Tako je u 68. minuti Caktaš iznenada došao u priliku i pucao prizemnim udarcem, a Livaković uspio obraniti taj šut.
Dinamo je pak svoju iduću šansu iskoristio - Petković je ubacio s lijeve strane, lopta se odbila do Oršića, a u gužvi na pet metara stoper Hajduka Mujakić slučajno je odbio loptu direktno do Ademija koji je samo gurnuo loptu u gol za veliko slavlje gostiju!

Dinamo je ovom pobjedom odmaknuo drugoplasiranom Hajduku na čak 17 bodova, prvenstvo je praktički riješeno, jer čuda se takva ipak ne događaju.

A Hajduku slijedi velika borba za drugo mjesto, jer Rijeka zaostaje samo bod za Splićanima, a Lokomotiva dva.
Tudor će trebati malo bolje posložiti svoju momčad želi li iduće sezone voditi Hajduk u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Novi, veliki test čeka ih već iduće kolo, kada se u nedjelju na Rujevici  igra Jadranski derbi.

>>> Pogledajte navijače Hajduka iz SAD-a

Atmosfera oko Poljuda sat vremena uoči derbija

 

 

 

Komentara 26

DU
Deleted user
18:12 04.03.2020.

Ajmo Dinamo!!!

Avatar Idler
Idler
20:25 04.03.2020.

Ovaj biser kaj je dobil drugi žuti, već ima jen i skroz na strani na pol terena ide opet delat prekršaj za isključenje , Jel bude opet sudac kriv...il Mamić ?

CR
Cropatria
20:38 04.03.2020.

Ringispil Petkovica i 2>0...!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije