Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA PRILIKA

Procurio sastav Hrvatske za utakmicu s Rusijom: Dalić jednim imenom potpuno šokirao

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain
STUART FRANKLIN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
01.09.2021.
u 15:07

Kako Dalić već u kadru ima dva lijeva beka, Gvardiola i Barišića, činilo se da je Sosi namijenio poziciju lijevoga krila, ali nas je zavarao...

Vatreni su spremni za svoj okršaj s Rusima. Na mjestu sreće idu po ponovno oduševljenje domovine, a za to je Dalić izvukao asa iz rukava.  Naime, navodno je procurio sastav hrvatske reprezentacije koji bi trebao od 20:45 u Moskvi stati nasuprot ruske vrste, a u njemu je jedno ime potpuno iznenadilo. 

Kao što je Večernji već ranije pisao, trebali bi pred Livakovićem startati Juranović, Lovren i Gvardiol, no uz njih je Dalić sada postavio Bornu Sosu, umalo odbjeglog sina kojega je vrbovala njemačka reprezentacija, ali za Elf nije mogao zaigrati zbog propisa. 

S početnog sastava je tako otpao iskusni Borna Barišić.

Borna Sosa se posuo pepelom, ispričao, a izbornik je održao onu svoju 'tko sam ja da ikome zatvaram vrata reprezentacije'. I nije ih zatvorio. Dapače, izbornik je pokazao da je čovjek od riječi, da vjeruje u drugu šansu, a Borni Sosi je bacio u ruke vrući krumpir, a večeras ćemo vidjeti je li taj toliko cijenjeni mladi igrač spreman na njega. Nijemci su se kunili u njegove sposobnosti, sjajne partije je pokazivao i u mlađim uzrastima vatrenih, neka tako nastavi i u A vrsti.

Tri asistencije ove sezone u dresu Stuttgarta, jednako kao i Haaland (više ih ima samo Kramarić, 4) sjajna su preporuka za nacionalnu momčad, iako je i Bornin kontinuitet u Bundesligi već sam po sebi izvanredan. Međutim, kako Dalić već u kadru ima dva lijeva beka, Gvardiola i Barišića, činilo se da je Sosi namijenio poziciju lijevoga krila, ali nas je zavarao, iako Borna u Stuttgartu u formaciji 3-5-2 igra na poziciji lijevoga bočnoga (39 nastupa) i ima izvrsne recenzije.



Dalićevih 11:

Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Kovačić - Vlašić, Pašalić, Perišić - Kramarić

POGLEDAJTE VIDEO: Ronaldo u Unitedu

Komentara 16

Avatar kenj@c
kenj@c
17:22 01.09.2021.

Koliko će sastava u večernjem procurit do devet?

KR
krampus9
17:55 01.09.2021.

Nisam hajdukovac ali trebao je igrati livaja iza spice. Strašno dijeli lopte i ulazi iz drugog plana

Avatar acivij
acivij
17:32 01.09.2021.

Sosa zadnje tri godine nije igrao beka. Bit će zanimljivo. Na jednoj strani Sosa i Gvardiol, na drugoj strani Juranović, a do njega, ako bude imao "svoj dan", Lovren 😱 .... Al' će se Broz i Kova natrčati 😮😅 .... Pitanje je hoće li to biti dovoljno 🤔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije