Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMOJE UOČI RUDEŠA

Privremeni trener Osijeka: Pokušao sam igračima vratiti osmijeh na lice, da uživaju

Foto: NK Osijek
1/3
06.10.2023.
u 17:04

- Mi smo ozbiljni, ne možemo drugačiji ni biti u ovom trenutku. Nažalost, u zadnje vrijeme nismo pružali igre koje bi nas mogle ohrabrivati da će protiv ikoga biti lako, ali mislim da su igrači svjesni ozbiljnosti situacije i da to neće doći u pitanje - tvrdi Smoje

Nakon što je donedavni trener Osijeka Stjepan Tomas dobio otkaz na klupi kluba, mjesto privremenog trenera zauzeo je bivši kapetan u igračkim danima, a zatim i bivši skaut te pomoćni trener Osijeka Ivo Smoje.

Prva utakmica nakon promjene na klupi za osječku je momčad dvoboj protiv Rudeša, posljednje momčadi lige koja nakon deset susreta ima samo jedan bod, a utakmica je na rasporedu u subotu od 16 sati na osječkoj Opus Areni. 

U najavi utakmice Smoje je pričao o raznim temama, a prvo se dotaknuo onoga što je promijenio u ovom kratkom periodu kojeg je proveo kao glavni trener.

- Što sam promijenio? Prvo sam promijenio sebe. Preobražaj iz pomoćnog trenera u glavnog trenera je zahtjevan, trebao mi je dan, dva, možda sam se tek u trećem danu u potpunosti prebacio u novu ulogu. U ovom mikrociklusu je bilo nemoguće nešto promijeniti, ali zato smo puno razgovarali, sadržaj treninga je bio isključivo nogometni.

- Pokušao sam opustiti igrače, vratiti im osmijeh na lice dok su na terenu, da uživaju, da se igraju nogometa. Nadam se da će doza opuštene atmosfere rezultirati pozitivnim ishodom utakmice - započeo je Smoje.

Momčad Rudeša nije uspjela ubilježiti bitne i velike pomake nakon što je bivši trener juniora Hajduka Toni Golem na klupi zagrebačkog kluba zamijenio Roberta Prosinečkog.

GALERIJA Bakljada Torcide zbog koje je Hajduk dobio veliku kaznu

1/16

- Dobro smo analizirali Rudeš, poštujemo ih i respektiramo. U toj momčadi postoje iznimno opasni pojedinci, postoje neke naznake da će igrati neki novi igrači i moramo se kvalitetno pripremiti. Imaju tri, četiri brza igrača koji će biti glavna opasnost ako stanu u čvrst blok - istaknuo je Smoje.

Naravno, u Osijeku nakon pet ligaških utakmica bez pobjede te otkaza treneru Tomasu, ali i sportskom direktoru Ivici Kuleševiću, ne vlada najbolja atmosfera.

- Mi smo ozbiljni, ne možemo drugačiji ni biti u ovom trenutku. Nažalost, u zadnje vrijeme nismo pružali igre koje bi nas mogle ohrabrivati da će protiv ikoga biti lako, ali mislim da su igrači svjesni ozbiljnosti situacije i da to neće doći u pitanje - tvrdi Smoje.

Što se tiče izbora igrača, privremeni trener Osijeka tvrdi da neće previše mijenjati što se tiče samog sustava, ali da će igračke promjene doći. Zbog akumuliranih žutih kartona Smoje neće moći računati na prvotimce Kristijana Lovrića i Jovana Maneva.

- Dosta smo promišljali i razmišljali u ovih nekoliko dana, puno sam razgovarao s ljudima koji su sa mnom, a to su Karlo Primorac, Marin Vučko, Filip Šušnjara i Mislav Leko. To su dečki s kojima sam proveo ovo vrijeme, s kojima sam mudrovao i kombinirao što i kako napraviti. Razgovarao sam i sa sebi dragim ljudima koje iznimno poštujem i cijenim, kao što je Damir Vuica. Svi smo se složili da ne bi bilo pametno nešto konkretno mijenjati i ostajemo u formaciji koju smo do sada igrali. Naravno, neke igračke promjene će se dogoditi, ne bi imalo smisla nastaviti istim putem jer se, nažalost, pokazalo da nije bilo dobro - zaključio je Smoje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije