Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagirali organizatori

Prijeti li Đokoviću kazna? S Kosova: 'Nastavlja s nacionalističkim i šovinističkim ponašanjem'

Banja Luka: Novak Đoković održao konferenciju za medije
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/4
30.05.2023.
u 10:30

Organizatori velikog francuskog teniskog turnira oglasili su se po zahtjevu Teniskog saveza Kosova za kažnjavanjem srpskog tenisača Novaka Đokovića zbog natpisa "Kosovo je Srbija!" na kameri nakon meča.

Teniski savez Kosova oglasio se nakon posljednjeg incidenta Novaka Đokovića na pariškom Roland Garrosu. Srpski tenisač napisao je nakon meča na kameri "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju" i izazvao lavinu komentara cijele Europe. Dogodilo se to nakon što je u prvom kolu natjecanja pobijedio američkog tenisača Aleksandra Kovačevića sa 6-3, 6-2, 7-6 (1).

 "Srpski tenisač Novak Đoković nastavio je sa svojim nacionalističkim i šovinističkim ponašanjem provocirati Kosovo. Takvo ponašanje se ne može opravdati i tražit ćemo da ga kazne Roland Garros i ATP", kazali su iz Teniskog saveza Kosova.

GALERIJA Novak Đoković pobijedio u prvom kolu Roland Garrosa

Banja Luka: Novak Đoković održao konferenciju za medije
1/4

Organizatori Roland Garrosa kazali su da pravilo koje izričito određuje što smiju, a što ne smiju reći zapravo ne postoji. Stoga, piše Reuters, Đoković bi mogao proći bez sankcija za svoj posljednji i kako igrač tvrdi, nipošto politički, ispad. Poslije je za medije pričao o svome postupku nakon pobjede u meču kojim je dominiralo njegovo "nesvakidašnje" ponašanje.

"Nisam političar i nemam namjeru ulaziti u političke rasprave. Osjetljiva je tema i naravno da me jako boli što se događa na Kosovu. Naši ljudi su protjerani iz općina. Najmanje što sam mogao učiniti je ovo. Kao javna osoba i sin čovjeka rođenog na Kosovu, osjećam odgovornost iskazati podršku narodu i Srbiji. Ne znam što će biti i hoće li me kazniti", rekao je Đoković nakon što je već podigao prašinu.

VEZANI ČLANCI:

Đoković dakako na sebe skreće pozornost, a zbog incidenta sličnog ovome 2008. kažnjen je bio plivač Milorad Čavić. Na Europskom prvenstvu srpski plivač je prilikom dodjele medalja nosio majicu natpisa "Kosovo je Srbija". Europska plivačka federacija odmah ga je suspendirala, oduzela mu zlato i diskvalificirala ga iz preostalih disciplina, piše Blic.

VIDEO Đoković pričao o ratu: 'Vidio sam dva rata. Vidio sam patnju svoje obitelji i siromaštvo svoje zemlje'

Komentara 14

Avatar Burviles
Burviles
11:07 30.05.2023.

pod HITNO ovog hititi iz svih teniskih turnira !!!!

LU
Lukeruk
11:39 30.05.2023.

Kakav turski krkan

Avatar Cornelius
Cornelius
15:41 30.05.2023.

Danas je DAN DRŽAVNOSTI RH!!! Jel bi barem danas mogli bez ovog i ostalih džokonjića u hrvatskim medijima? Fala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije