Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi ga promatraju

Đoković odgovorio: 'Kosovo je naše ognjište i uporište! Ponovio bih to'

French Open
Foto: Clodagh Kilcoyne/REUTERS
1/3
29.05.2023.
u 21:22

"Nisam političar i nemam namjeru ulaziti u političke rasprave", kazao je Novak Đoković prije no što je ušao u politički govor nakon svoga meča u prvom kolu Roland Garrosa u kojem objašnjava svoj najnoviji postupak koji je više ili manje šokirao javnost

Nakon svog meča protiv Američkog tenisača Aleksandra Kovačevića, Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Roland Garrosa gdje ga čeka Mađar Marton Fucsovics. Meč nisu obilježile osobito dobre predstave natjecatelja, već incidenti i ispadi trećeg igrača svijeta. Naime, Đoković se svađao sa sucem, a najveću je kontroverzu izazvao kada je nakon pobjede na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju".

Naknadno je govorio o svome postupku. "Nisam političar i nemam namjeru ulaziti u političke rasprave. Osjetljiva je tema i naravno da me jako boli što se događa na Kosovu. Naši ljudi su protjerani iz općina. Najmanje što sam mogao učiniti je ovo. Osjećam odgovornost kao javna osoba.

Kao sin čovjeka koji je rođen na Kosovu, osjećam dodatnu odgovornost da iskažem podršku narodu i Srbiji. Mnogi ne znaju što budućnost nosi Kosovu i srpskom narodu, i vrlo je bitno pokazati slogu i podršku u ovakvim situacijama", kazao je tenisač.

GALERIJA Nakon posljednje utakmice sezone navijači Hajduka utrčali na teren

French Open
1/6

"Bilo je mnogo primjedbi na društvenim mrežama od strane stranih novinara. Ne znam hoće li me kazniti. Nemam zadrške, ponovio bih isto. Ja sam protiv ratova, nasilja, sukoba, i to sam uvijek isticao javno. I naravno da osjećam suosjećanje prema svim ljudima, ali jednostavno, ova situacija s Kosovom je presedan u međunarodnom pravu i Povelji UN-a. 

VEZANI ČLANCI:

Znamo što se dogodilo, svi znamo za rezoluciju 1244. Jako mi je žao što smo u nezavidnoj situaciji. Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja za našu državu. Najveća bitka se tamo odvijala, najvažniji manastiri su tamo. Mnogo je razloga zašto sam to napisao na kameri", zaključio je Đoković.

VIDEO Đoković pričao o ratu: 'Vidio sam dva rata. Vidio sam patnju svoje obitelji i siromaštvo svoje zemlje'

Komentara 16

FR
franjo
21:46 29.05.2023.

Ćaća Crnogorac, mater Hrvatica a on veliki Srbin.

BA
BartolomejIV
22:56 29.05.2023.

Đoka srbin je sramota za tenis koji je slovio kao jedan od gospodskih sportova

KL
Klavocin
06:25 30.05.2023.

Ne pada jabuka daleko od drva, isti otac velikosrbi. Uvijek jadni, kao i vučić, nikom nikad nisu zlo napravili. U 1.balkanskom ratu vardar je pocrvenio od albanske krvi, u 2.sv ratu i domovinskom drina je bila crvena od krvi muslimana. U rh trećina naše zemlje razorena od srpske ruke. Vukovar, Gospić, Šibenik, Dubrovnik i ostali napadnuti od đokovićevih sunarodnjaka, a on je jadan. Obično smeće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije