Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržao Vučića

FOTO Najnoviji ispad Novaka Đokovića: 'Kosovo je srce Srbije!'

French Open
Foto: Clodagh Kilcoyne/REUTERS
1/4
Autori: Vecernji.hr, hina
29.05.2023.
u 18:48

Nakon što je po dolasku u Francusku radio na odnosima s navijačima poput kakvog PR stručnjaka, danas se odlučio posvađati sa sucem i raspravljati s tribinama, ali meč je obilježio političkim porukama

Srpski tenisač, trenutno treći na ATP listi, Novak Đoković plasirao se u 2. kolo pariškog Roland Garrosa,  "grand slam" turnira kojeg je osvajao 2016. i 2021. godine. Na startu je svladao Amerikanca Aleksandra Kovačevića sa 6-3, 6-2, 7-6 (1). Đoković će u 2. kolu za suparnika imati Mađara Martona Fucsovicsa.

Međutim, meč bi mogao biti zasjenjen još jednim u nizu ispada i incidenata kojima se srpski tenisač doima sve skloniji. Nakon što je po dolasku u Francusku radio na odnosima s navijačima poput kakvog PR stručnjaka, danas se odlučio posvađati sa sucem pa dobacivao publici i raspravljao se s bivšim tenisačem Alexom Corretjom. 

Ključan trenutak je međutim došao na samom kraju meča kada je na kameri napisao: "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju." Ovaj bi se postupak mogao protumačiti kao podrška Vučićevoj politici u pitanju odnosa Srbije i Kosova na čijem su prostoru tenzije visoke uslijed prosvjeda srpskog stanovništva.

VEZANI ČLANCI:

Naime, kosovska policija je suzavcem pokušala rastjerati Srbe koji su prosvjedovali ne bi li spriječili albanske gradonačelnike, izabrane na nedavni spornim izborima, da preuzmu dužnost u mjestima s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova. Gradonačelnici su izabrani na lokalnim izborima koje je u velikom broju bojkotiralo.

VIDEO Sukob policije s prosvjednicima na sjeveru Kosova

 

 

 

Komentara 28

ZU
Zurka
20:37 29.05.2023.

Amerikanac Aleksandar Kovacevic? Je bas!

ZG
zg1985
20:13 29.05.2023.

toliko o njemu,kako je predivan,tolerantan,robin hood..od svih turaka,najgori su srbi

Avatar Štrumpfeta
Štrumpfeta
19:58 29.05.2023.

Hahaha, ovaj srpski štrumf je baš zabavan 😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije