Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Preporođeni Dinamo: energičnost, žustrina i bondovski šarmantna ubojitost

UEFA Europska liga, KRC Genk - GNK Dinamo
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
30.09.2021.
u 22:57

Dinamo doista ove bajkovite večeri u Genku nije imao neraspoloženoga pojedinca i potpuno je odudarao od svoga neprepoznatljivoga izgleda iz utakmica sa Sheriffom i West Hamom

Dinamo se u pravo vrijeme vratio starim dobrim europskim navikama: ostvario je izvanredno važnu pobjedu na gostovanju, opet je čvrsto u igri za prezimljavanje, i ponovno se manifestirao kao nerješiv rebus za belgijske klubove.

UEFA Europska liga, KRC Genk - GNK Dinamo
1/15

Ovo je, naime, Dinamu četvrta uzastopna pobjeda na belgijskom tlu, nakon što je dva puta svladao Anderlecht (1:0, 2:0), te jednom Club Brugge (2:0). Posljednji put plavi su u Belgiji bili poraženi još 1962. godine, u Bruxellesu od Union St. Gilloisea (1:2), ali i tada su prošli u sljedeće kolo u majstorici odigranoj u Linzu.

Dinamo je u Genku nosio najbolje primjese Bjeličinoga i Mamićevoga opusa, naravno s upečatljivim Krznarovim potpisom. Bila je to dojmljiva demonstracija energičnosti, požrtvovnosti, pozamašne doze žustrine i odgovornosti kakve zahtijevaju europske utakmice, ali i šarmantne Dinamove ubojitosti. Sve te sastojke sadržavala je briljantna Dinamova akcija iz 10. minute, u kojoj je agresija ratnika Ademija omogućila Dinamu obećavajuću tranziciju, a maestralna asistencija Oršića i hladnokrvnost i neumoljivost Ivanušeca zadale Genku šokantan udarac.

30.09.2021., Cegeka Arena, Genk, Belgija - UEFA Europska liga, skupina H, 2. kolo, KRC Genk - GNK Dinamo. Junya Ito, Bartol Franjic Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Dinamo doista ove bajkovite večeri u Genku nije imao neraspoloženoga pojedinca i potpuno je odudarao od svoga neprepoznatljivoga izgleda iz utakmica sa Sheriffom i West Hamom. Dinamo je opet 'gladan' i željan, rastrčan i raspjevan, ali i tipično 'krznarovski' smiren i staložen, bez napadaja panike i bezglavosti.

Livaković ubrizgava sigurnost, Ademi zapovijeda i neumorno razara, Ivanušec i Oršić lepršaju i ubadaju poput osica, a Petković majstorski trpa. Pa makar i iz penala, i to se broji. U Genku je dosegnuo brojku od 27 realiziranih penala u karijeri, te 14 europskih pogodaka za Dinamo, s kojima se ugnijezdio na četvrtom mjestu vječne liste, iza Oršića (19), te Cvitanovića i Zambate (po 15). Centarforu Bruni, međutim, još se nikada u karijeri nije ostvarila želja svakoga napadača: nikada nije zabio hat-trick.

Ključne riječi

Komentara 5

FR
freeshooter
23:10 30.09.2021.

Ma što reći, maestralno, još jedna velika utakmica, opet smo pravi na nivou prošle godine, moj dragi Profesor Krki Baltazar, taktički sve posložio za pet, dečki su zaista imali dinamita u nogama, rastrčani sa odličnim presingom i oduzimanjem lopti, tranzicijom, kombinatorikom, nikog nebi izdvojio, svi odlični, bravooo dečki, stožer, uprava...idemo dalje samo jako...ale ale dinamo ale...

Avatar sluganski_svakidan
sluganski_svakidan
23:39 30.09.2021.

Što že se dogoditi ako nekome u nekom bijelom trenutku padne na pamet kako je Bebek usko povezan sa sucem koji je dosudio dva penala za Dinamo? -:))

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
11:28 01.10.2021.

Dva gola sa belog kreča, po jedna suza za svaki gol 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije