Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČIVAO U MIRU

Preminuo je istinski velikan hrvatskog borilačkog sporta: 'Zauvijek ćeš ostati u srcu naše obitelji'

Pixabay
04.03.2024.
u 08:59

Hrvatskom judu Novak je prenio svoje bogato znanje i iskustvo koje je stekao boraveći u Japanu, zemlji iz koje zapravo potječe ova borilačka vještina. Od Marijana Novaka opraštaju se obitelj i prijatelji te brojni judaši i treneri iz cijele regije.

Tužne vijesti stigle su nam iz redova borilačkih sportova. U subotu je preminuo velikan hrvatskog juda Marijan Novak - Tsuki, koji je rođen 28. prosinca 1948. godine. Tsuki je krajem prošlog stoljeća dao veliki doprinos razvoju juda u Hrvatskoj. Jedan je od ljudi zahvaljujući kojima su formirani mnogi hrvatski judo klubova.

Hrvatskom judu Novak je prenio svoje bogato znanje i iskustvo koje je stekao boraveći u Japanu, zemlji iz koje zapravo potječe ova borilačka vještina. Od Marijana Novaka opraštaju se obitelj i prijatelji te brojni judaši i treneri iz cijele regije.

GALERIJA Dinamo se spasio u posljednjim minutama protiv Osijeka

1/8

- Napustio nas je Tsuki, trener, drugi otac, moj prijatelj. Uvijek si govorio; koliko je malo potrebno da čovjek bude sretan! Tvoja skromnost nadilazila je sve granice! Hvala ti što si bio uz mene u svim trenucima mog života, najljepšim i najtežim i nikad nisi gubio vjeru u mene. Tsuki, hvala ti, zauvijek ćeš ostati veliki dio srca naše i tvoje obitelji - napisao je Saša Šafranić poruku za svog bivšeg trenera s kojim je osvojio juniorsku zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Rimu.

VEZANI ČLANCI:

- S tugom u srcima javljamo tužnu vijest kako je  preminuo istinski velikan hrvatskog juda, Marijan Novak - Tsuki (28.12.1948. – 2.3.2024.) Uvijek pažljiv i dostupan, Marijan Novak nije bio samo stručnjak, bio je i strastvena osoba na koju se moglo računati da će unaprijediti stvar sporta, a posebno juda. Podsjećamo da je 1999. godine bio zaslužan za trijumf Saše Šafranića koji je tada osvojio zlatnu medalju u Rimu na Europskom juniorskom prvenstvu u kategoriji -73 - napisali su iz Hrvatskog judo saveza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije