Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preminuo u 62. godini

Odlazak Dinamove legende: Nije imao za kruh, ali je bio rijetko pošten

Ismet Hadžić
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
15.07.2015.
u 13:47

Kada mu je turski Fener nudio velike novce, Ćiro ga nije pustio

U 62. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo je Ismet Hadžić. Član je Dinamove generacije iz 1982. godine s kojom je vratim plavima naslov nakon 24 godine. Za Dinamo je odigrao 145 službenih utakmica, te pet za reprezentaciju Jugoslavije.

U zimu još optimističan

Bilo je to negdje prije prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva kada je stigla vijest kako je Hadžija bolestan.

- Kad možemo tamo?

- Sutra, Hadžija čeka - glasio je odgovor.

Operacija je bila teška, kao i kod svih tumora, nije izgledao dobro, ali volja je bila tu.

- Pobijedit ću ja to, ne brini se ništa. Eto mene na nogometu s dečkima već do kraja prvenstva - govorio bi. Još je u zimu prošle godine stigao u dobrom raspoloženju na redovito veteransko okupljanje, Rudiju Belinu je bio 72. rođendan. Hadžija je vedro uzviknuo:

- Pa ovdje je sve što vrijedi u hrvatskom nogometu!

Ipak, u razgovore oko unikatnog derbija gdje se manje razgovaralo o nogometu, a više o smještaju u Remetincu, uvukla se i vijest kako Hadžija zaista nije dobro. Nekoliko dana prije derbija proslavio je svoj 61. rođendan.

- Do zadnjeg je trenutka imao nevjerojatnu volju za životom. Kao i obično! Na rođendanu se s nama šalio, zabavljao, govorio kako će biti to sve u redu, ali eto, bolest je pobijedila - govori nam Davor Braun, sin legendarnog Čarlija, jedan od uzvanika na posljednjoj Hadžijinoj proslavi.

Rudi Belin, kojeg je Hadžija jako volio, je jučer bio u suzama.

- Vrijedio je za dva ili tri igrača. Dovoljno je bilo reći mu što treba i koga da drži, a on bi to učinio besprijekorno i bez faula. Kao da igraju trojica, usput je i toliki posao obavio - kaže Belin sjećajući se igrača kojeg je nekada i trenirao.

Branko Gračanin je dometnuo:

- Bio je izuzetan čovjek, kako bi rekli njegovi sunarodnjaci "da ga čovjek na ranu stavi".

Puni životni krug

Ne jednom prenosili su mediji kako je Hadžija prošao puni životni krug, od slave Dinamova centarhalfa za kojeg je Ćiro Blažević rekao kako ima "kompjuter u glavi" pa do spavanja na Bundeku i života u automobilu. Razlog – previše je volio prijatelje, beskonačne posudbe nisu se beskonačno i vraćale. Velikih transfera nije imao, jednom je trebao u Fenerbahçe. Šef nije dao, ali pri dolasku u Hadžijinu Tuzlu, Ćiro će Blažević bez krzmanja izjaviti kako je jedan od najvećih igrača koje je trenirao upravo Ismet Hadžić.

Svoje je znanje Hadžija prenosio na mlađe i u Dinamovoj školi gdje je predano radio.

>> Preminula Dinamova legenda Ismet Hadžić

Komentara 21

DU
Deleted user
14:23 15.07.2015.

počivao u miru. svaka čast i mamiću što ga je zaposlio u Dinamu.

BR
braveheart11
15:19 15.07.2015.

Hvala ti za sve sta si napravio u Dinamu !

CH
cliff.hanger
14:50 15.07.2015.

Moja prva sjecanja na nogomet su 1981. I 1982. Dinamo prvak! Medju najdrazima su mi bili Zeko Zajec, Vlak i Hadzija. Svaka cast lafe! Posteno si odzivio svoj zivot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije