Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nebojša Čović

Predsjednik Crvene zvezde: Split je grad – slučaj i frustriran je Dinamom

11.02.2019.
u 13:39

– Ovo je bio pokušaj linča. Ističem to zato da hrvatsko pravosuđe ponovno ne bi izvodilo nekakve ekshibicije i drukčije tumačilo teško krivično djelo – kazao je Nebojša Čović

Nebojša Čović, predsjednik Sportskog društva Crvena zvezda, prozvao je napadače na vaterpoliste tog kluba šačicom idiota koji ruše sve ono što se teškom mukom gradilo, misleći pri tome na regionalnu ligu.

– Do sada nije bilo osobitih incidenata, ali bih htio napomenuti da se ovakvo što zasigurno nije nijednom dogodilo u Beogradu ili Srbiji. Igrači nisu dali nijedan povod za incident, a taj je napad bio organiziran. To je bio pokušaj linča. To ističem zato da hrvatsko pravosuđe ponovno ne bi izvodilo nekakve ekshibicije i drukčije tumačilo to teško krivično djelo – započeo je Čović i sasuo verbalnu paljbu po Splitu:

– Moram iskreno reći, nije to više onaj Split koji znamo iz nekog drugog vremena. Split je danas grad – slučaj. To je grad kojim upravljaju ekstremne navijačke grupe, odnosno Torcida. I navijačima Hajduka je očigledno to dopušteno.

– Što je bio grijeh naših igrača? Pa što i ako su išli u trenirkama Crvene zvezde? Je li to u 21. stoljeću zabranjeno u Europskoj uniji? Zar su svi Srbi četnici? Što očekivati ako splitski gradonačelnik kaže da Srbi znaju gdje im je mjesto? Ako su to standardi nečeg što se zove Europska unija, a Hrvatska uvijek drži lekcije da se tamo nalazi... tako se ne ponaša – kazao je Čović i ponovio da, prema njegovu mišljenju, hrvatski sportaši to u Srbiji nikada neće doživjeti.

– Idiota ima na raznim stranama, pa tako i kod nas, ali sam potpuno siguran da se ovako nešto nikada neće dogoditi u Beogradu. Ali, ponavljam, Split je grad – slučaj. Tamo crtaju kukasti križ na Poljudu! Jesu li našli počinitelje? Policija zna tko su jer se vrte na YouTubeu, ali se ništa nije dogodilo. Katkada se zapitam jesu li neki rođeni samo zato da mrze Srbe? 

Razumijem da su u Splitu frustrirani Dinamom, no neka to riješe u svojoj kući umjesto da imaju stalnu halucinaciju prema Crvenoj zvezdi – zaključio je Čović.

Komentara 57

LO
lojtra1
14:15 11.02.2019.

Samo nas je teška budala mogla uključiti u jugoslavensku ligu!

Avatar Kaladin
Kaladin
14:14 11.02.2019.

Neka smo grad-slučaj, ali nećeš hodat sa "zvezdom" na prsima, niti istetoviranim dražom na leđima. A to "paljenje" rivalstvom Dinamo-Hajduk?! Svaka država to ima. Lazio i Roma iz istog grada, a kamoli države... pa i tvoji Zvezda i Partizan, ne smiju kročit nogom u suparnički dio grada s obilježjima... pa englezi, turci... Nego, ta udbaška nada o mržnji sjevera i juga je propala 90-tih... i propala bi opet... ako bi imali mooda da opet "oslobađate vekovna srpska ognjišta".

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
14:19 11.02.2019.

hahahaha klub koji dozvoljava transparente tipa nož,žica,srebrenica itd..... hahahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije