Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUSTIĆEVI PLANOVI

Predsjednik HNS-a najavio film o Ćiri, on se zahvalio: Osjećam se bolje, dobro sam

Zagreb: Premijer i suradnici ispred NK Jarun položili vijenac povodom 32. obljetnice osnutka HDZ-a
Davorin Visnjic/PIXSELL
16.09.2021.
u 07:00

- Uvjeren sam već sada da će sva mjesta u kinu biti rasprodana. Zagrebačkom nogometnom savezu želim puno uspjeha u daljnjem radu.

Zagrebački nogometni savez je svečano otvorio nove prostorije koje se nalaze ispod zapadne tribine stadiona u Kranjčevićevoj. Godinama je ZNS bi skučen u nekoliko malih prostorija u Frankopanskoj ulici, no sada ima moderne urede s dvoranom za sastanke, a zidove prostorije krase fotografije najvećih zagrebačkih igrača.

– Dobili smo prostorije na kultnome mjestu, na kojem su igrale generacije velikih igrača. Ovom prilikom posebno pozdravljam Dragu Rukljača, člana zlatne generacije NK Zagreba. Na kraju krajeva, smješteni smo na stadionu koji je 2002. slavio naslov prvaka Hrvatske. Zahvaljujem se Gradu Zagrebu i Ustanovi za upravljanje sportskim objektima na suradnji i realizaciji ovog projekta u koji je uloženo više od milijun kuna – rekao je Tomislav Svetina, predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza.

Zagrebački nogometni savez je najveća sportska udruga u Hrvatskoj, a okuplja i najviše mladih sportaša.

Na otvaranje je došao i legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

– Dobro sam, hvala na pitanju. Bolje nego što sam bio prije nekoliko dana – kazao je Ćiro.

Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, istaknuo je:

– U pripremi je dokumentarni film o Ćiri Blaževiću. Uvjeren sam već sada da će sva mjesta u kinu biti rasprodana. Zagrebačkom nogometnom savezu želim puno uspjeha u daljnjem radu – poručio je prvi čovjek hrvatskog nogometa.

Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika, emotivno je vezan za stadion u Kranjčevićevoj.

– Ne, nisam ovdje trenirao ni igrao nogomet. Ovdje sam kao skijaš dolazio na tzv. suhe treninge – rekao je i dodao:

– Svjesni smo da dobre sportske rezultate treba pratiti i odgovarajuća infrastruktura, stoga pozdravljamo svako ulaganje u sport. Grad Zagreb ima 53 nogometna stadiona i igrališta, a u proteklih nekoliko godina, točnije od 2017. do 2020., u njihovo održavanje, uređenje i obnavljanje uloženo je 75 milijuna kuna. U skladu s mogućnostima, nastavit ćemo ulagati u sportsku infrastrukturu kako bi se Zagreb nastavio profilirati kao sportski grad – zaključio je Korlaet.

Na otvaranje su došli svi predstavnici zagrebačkih klubova, Igor Bišćan, izbornik hrvatske mlade reprezentacije, Ilija Lončarević, trener u mirovini...

– Znam da je zaprešićki Inter smijenio trenera, ali nema teorije da se tamo vratim. Lani sam ih spasio ispadanja i to je to. Ne, nema nikakve šanse da me Branko Laljak opet nagovori – rekao je popularni nogometni brko.

Inače, Zagrebački nogometni savez obilježio je lani sto godina postojanja. Riječ je o jednom od najvećih nogometnih saveza koji danas broji 66 klubova (od toga četiri malonogometna, dva ženska te trideset veteranskih) s više od 15.000 nogometaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije