Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLASNIK CHIVASA

Prebogati meksički Mamić koji ne nosi čarape

Jorge Vergara
Reuters
05.11.2009.
u 12:38

Prije 18 godina, Jorge Vergara, posudio je deset tisuća dolara i otvorio vlastitu tvrtku. Danas je jedan od najbogatijih Meksikanaca i prvi čovjek Chivasa, meksičkog prvoligaša, u kojem se ponaša kao prva violina hrvatskog prvaka.

- U jednom trenutku ga volite, a u drugom se pitate 'je li on normalan' - način je na koji je predsjednika opisao bivši napadač kluba, Carlos Ochoa, kojeg je Vergara poslao u juniorski sastav nakon što prošlog proljeća klub nije vidio doigravanje lige.

Vergara je Chivas, za 120 milijuna dolara, kupio 2002. godine, u trenutku, kada je klub bio blizu propasti. Odnosno, blizu dana kada bi klub preuzeli navijači najvećeg rivala, Americe iz Mexico Cityja.

- Klub je umalo bio uništen. Prodavali su se i kupovali igrači od najvećeg rivala. Tradicija je jednostavno bila ugrožena - priča Vergara, koji je sa 11 ili 12 godina pomislio 'zašto ljudi nose čarape', nije našao kvalitetan argument i od tad ih jednostavno - ne nosi.

Vergara je preskočio fakultet, radio od tinejdžerskih dana i nakon propasti vlastite trgovine hranom otkrio Herbalife. Od "debelog, bolesnog i siromašnog" čovjeka, kako se Vergara sam opisao, počeo je trgovati vitaminima i pilulama te došao do 1,2 milijarde dolara prihoda od prodaje u 2005. godini.

Od 1991. godine osnovao je više od 35 tvrtki u 14 država diljem svijeta, a uz zdravstvo i sport, ušao je i u poslove osiguranja, glazbe i filma.

Kakav je u sportu? Nakon što dva tjedna nije prodao TV prava za susrete Chivasa, navukao je na sebe bijes navijača, ali i izvukao podebljanu ponudu od Televise, vrijednu 200 milijuna dolara.

Klub je u sedam godina, otkako je Vergara vlasnik, promijenio devet trenera uključujući period od 17 dana prije sedam mjeseci, kada je u 17 dana promijenio čak tri trenera.

Otvaranje sezone i dva uzastopna poraza nisu najbolje "sjela" Vergari, koji se okomio na momčad i trenera, napisavši na Twitteru:
"Ne znam što ćemo napraviti, ali moramo pronaći rješenje odmah".

Međutim, Chivas je u Guadalajari svetinja i to je razlog zašto je Vergara "preživio" dosad. A možda je i razlog novi stadion koji otvara sljedeći mjesec, a koji je u obliku vulkana s kapacitetom od 45 tisuća gledatelja. Nešto, što Mamić, s ili bez košulje, navijačima Dinama još nije osigurao.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
12:55 05.11.2009.

Izvini Bruno ,prezime ti ne znam ni procitati,vjerovatno si ispod nekog drugog podnebla,sto tebi smeta Mamic .Otidji covjece pred spiglo i pljuni.

PU
Pukovnik
14:22 05.11.2009.

Bruno, ako već radiš ovakve tekstove, odnosno ako misliš da imaš znanje, prvo provjeri činjenice prije nego se osramotiš. Chivas ima meksičkog vlasnika, ali on nije meksički prvoligaš, već nastupa u američkom MLS-u.

MI
milton
15:10 05.11.2009.

Sine Brute ugledaj se na imenjaka Kovačevića. Tvoje pisanje je sramotno. Ja mislim da si ti žena obučena u muškarca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije