Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA POBJEDA

Dinamo lakoćom srušio Dance, eurogol Olma

Dinamo - Cibalia
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
27.01.2018.
u 17:51

Sønderjyske je inače deveta momčad danskog prvenstva.

Dinamo je stigao i do treće pobjede u turskom Beleku u četvrtoj prijateljskoj utakmici. Nakon što su pobjeđivali kazahstanski Ordabasy (4:0) i Šahtar iz Donjecka (1:0), a remizirali s ukrajinskom Zorjom (1:1), danas su s 3:0 pobijedili danski Sonderjyske, devetoplasirana momčad tamošnje lige.

Dinamo je, bez obzira, na pričuvni sastav prvi zaprijetio. Doumbia je tukao s ruba kaznenog prostora, danski vratar Fernandes upisao prvu obranu. Ubrzo su se razigrali i Danci, Jakobsen je u 17. minuti prisilio Zagorca na ozbiljnu intervenciju, a minutu kasnije Uhre je pobjegao modrim braničima i pogodio vratnicu. Nije Dinamo dobro izgledao u ovakavom sastavu, Sonderjyske je dominirao u uvodnoj fazi utakmice. Probudili su se modri, dobro su u 25. minuti kombinirali Rrahmani i Hodžić, na kraju je udarac Đuraseka ispred svojih vrata očistio Gartenmann.

U prvom dijelu jedan od aktivnijih modrih nogometaša uz Doumbiju i Fiolića bio je - najmlađi na terenu Antonio Marin. Mladi krilni igrač dopao se svojim tehničkim sposobnostima, pa i ponekim potezom, no Dinamo u tom dijelu igre nije bio dovoljno konkretan. Nisu se modri uspjeli ozbiljnije nametnuti, niti zagospodariti sredinom terena. Istina, nakon uvodnih 20-ak minuta više nije bilo opasnosti niti pred Zagorcem, igralo se uglavnom na sredini terena, između dva kaznena prostora...

Dinamo je podigao ritam u drugom dijelu, imao nekoliko opasnih izleta pred danska vrata. A onda su modri poveli u 53. minuti. Fiolić je oduzeo loptu nespretnoj domaćoj obranio, krenuo sam prema Fernandesu, a onda na drugoj vratnici nesebično poslužio Hodžića koji s pet metara šalje loptu u prazan gol. Mario Cvitanović ubacio je u 62. minuti svoje najvažnije adute, a nakon samo pet minuta bilo je 2:0. Prvo je Horkaš dobro obranio pokušaj Ramona glavom, a onda je stigla kazna. Soudani je petom odigrao Gavranovića, no na vrijeme je reagirao Fernandes. Lopta je stigla do Ćorića koji nesebično odigrava za Soudanija, a ovaj s pet metara lakoćom zabija za 2:0...

Za potez dana u 82. minuti pobrinuo se Dani Olmo. Jan Lecjaks odigrao je Olma s lijeve strane, mladi Španjolac se petom u primanju riješio dva čuvara, a onda neobranjivo pogodio za 2:0. Ovaj je pogodak izmamio veliki pljesak malobrojnih navijača u Beleku, Olmo zaista postaje jedna od glavnih zvijezda zagrebačkog kluba...

Strijelci: 1:0 - Hodžić (53), 2:0 - Soudani (67), 3:0 - Olmo (82).
Dinamo (4-3-3): Zagorac - Rrahmani, Lešković, Perić, Lecjaks - Đurasek, Doumbia, Muhar - Marin, Hodžić, Fiolić (od 62. minute: Horkaš - Stojanović, Rrahmani, Perić, Lecjaks - Moro, Ademi - Soudani, Ćorić, Olmo - Gavranović).
 

Ključne riječi

Komentara 39

DU
Deleted user
21:59 27.01.2018.

Zdravko Mamić: "Da, Grezda je jedna od naših opcija, to je sve što vam mogu reći...Mi trebamo još tri Gavranovića. Jednog na desnom bočnom, jednog na stoperu i jednog na krilu. Ali samo prava, velika pojačanja...Mladi igrači, to je naše blago...Dani Olmo je bolji od Prosinečkog i Modrića kad su oni bili u njegovim godinama. Momak ima sve što treba za vrhunskog igrača a i odličan je karakter...GNK Dinamo Zagreb sjajno stoji i financijski i igrački. Nema nikakve žurbe, pažljivo biramo koga ćemo dovesti.. Eto vi nas razgrebete,a mi dodamo gasa. Mali ste za nas i normalno je da plačete,kmečite,jaučete......jaki smo za popidit.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:20 28.01.2018.

Kao plitak potok..

DU
Deleted user
22:10 27.01.2018.

Veliki planovi vezani su uz modri klub. Najavljuju se nova vremena superiornosti u hrvatskim okvirima, te pokušaj hvatanja europe.Do početka iduće sezone svakako ćemo se pojačati. Jasno, bacit ćemo oko i na susjedstvo. Tu su nam zanimljivi Majer, Šunjić, Ivanušec, Karačić... Do ljeta ćete vidjeti promjene u rosteru, opet ćemo vladati deset godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije