Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANIJEL PRANJIĆ

Pranjić: Neću se opravdavati jer ne igram kao prije

Danijel Pranjić
Sanjin Strukić
10.11.2009.
u 13:20

Dolaskom u Hrvatsku, došao je i osmijeh na lice. U Njemačkoj ga baš i nema, nema ni razloga za to jer Danijela Pranjića razapinju i kritiziraju, Bayern je u krizi i na udaru su svi.

- Sve je super osim rezultata, a rezultat je ipak ispred svega, u Bayernu su navikli biti prvi - počeo je Pranjić. Bar se na to mogao naviknuti, pa igrao je u Dinamu, zna kakva su očekivanja.

- Pa to je tu negdje, samo je u Bayernu na malo višoj razni. Kakva je razlika u kritikama?

- Ovdje kritizirate na hrvatskom, tamo kritiziraju na njemačkom (smijeh). Sadržaj je uglavnom isti. Ali, odviknuo sam se od toga tijekom četiri godine igranja u Nizozemskoj.

Zašto su se okomili baš na vas?

- Nije mi ugodno slušati zvižduke i kritike, ali gledaju me kao igrača kojeg je doveo Van Gaal. Ne opravdavam se jer stvarno ne igram kao u Heerenveenu, ali ne igra dobro cijela momčad, nadam se da će se i to promijeniti, da ću se i ja popraviti.

Velike novčane kazne dobili su Lahm i Toni zbog nediscipline.

- Nisam znao kako su kažnjeni, ali znam zašto su kažnjeni. Dobro, tih 25.000 eura nije tako strašno, utješite ih s Mamićevom kaznom Mandžukiću od 100.000 eura.

- (Smijeh). Na zub vas je uzeo i Effenberg, kaže da niste igrač kvalitete Bayerna?

- Vidio sam da se to piše i teško mi se opravdavati, ali pokazat ću se u pravom izdanju, nizozemskom i hrvatskom. Znam da sam igrač za Bayern, vjerujem u to i dokazat ću to svima.

Što u svlačionici govori Van Gaal, nudi li recept za izlaz iz krize?

- Pokušava nas sve skupa podići, govori da smo najbolji. I jesmo, po momčadi smo najbolji. Ali, neki igrači još nisu prihvatili njegov, nizozemski stil igre, ima više razloga.
 
Je li vam žao što ste došli u Bayern?

- To su me i tamo pitali, i tvrdim da nisam pogriješio, to je nešto posebno, ponosan sam sam i zato želim svima pokazati da tamo pripadam. A dići ćemo se svi, sljedeću utakmicu igramo s Leverkusenom doma, s pobjedom će se sve okrenuti, bit ćemo prvaci. I u Ligi prvaka imamo još šanse, neće Juventus slaviti kod Bordeauxa, a onda nam trebaju tri boda u Torinu...

- Razmišljate li o odlasku?

- U ovom trenutku ne.

A Hrvatskoj sad dolazi Lihtenštajn, bi li nam bod bio dobar?

- Bod po bod... Šalim se, ma sve treba pobjeđivati. Kod te me utakmice najviše veseli odlazak u moju Slavoniju. Jest da nije Osijek, ali u Vinkovcima i Osijeku ove se godine igra najljepši nogomet. Nadam se da će ljudi doći na utakmicu iako smo prokockali SP, nadam se da će nam dati još jednu šansu. Jer, ni mi nismo preboljeli SP, sad ćemo na TV-u gledati dodatne kvalifikacije, a od tih osam, mi smo po kvaliteti među tri najbolja. Ma, debakl je to za nas, za našu reprezentaciju. Biste li voljeli jaču utakmicu od ovog sraza s Lihtenštajnom ili je dobro nekoga za promjenu "nakantati"?

- Radije bih da imamo jačeg suparnika, svi mi volimo igrati protiv jakih.

Ja sam vezni, a ne bek
Bilić veli da se Pranjić proslavio na beku, no Danijel se tu ipak ne snalazi kao kad je u prednjem redu na lijevoj strani.

- I u Bayernu me trener rotira, stavlja na obje te pozicije. I govorio sam već o tome, ja sam lijevi vezni i to je moja prirodna pozicija. A igrat ću gdje god me izbornik stavi - jasan je Pranjić.

Dinamo je kiksao s Ajaxom
Jeste li gledali Dinamo protiv Ajaxa?

- Jesam i nisam očekivao da će Ajax tako olako doći do dvije pobjede, Dinamo je kiksao. OK, u drugoj utakmici nije bilo gledatelja, dobili su rani crveni karton... Sad je situacija kod plavih kao u Bayernu, teško je upravi, igračima, treneru... ali trebaju se okrenuti HNL-u. Ne sumnjam u naslov, vidjelo se protiv Šibenika da su najbolji.

Kad se vraćate?

- U subotu.

Vraćate se u Dinamo?

- Ma neee, mislio sam da me pitate za povratak iz Vinkovaca.
 
Olić se vraća za tri tjedna
Ivica Olić trebao je imati jako dugu stanku. No, Danijel Pranjić, klupski mu kolega iz Bayerna, tvrdi da će Ola biti spreman prije svih očekivanja.

- Kako radi, igrat će za dva ili objektivnije tri tjedna. I s obzirom na to kako sad trenira, bit će daleko najspremniji igrač Bayerna. A i dosad je bio nezaustavljiv i neumoran, on je čudesan - izvijestio je Pranjić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije