Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN DODIG

Poznati hrvatski tenisač prošao je siromaštvo i stigao do vrha: 'Razmišljao sam o odustajanju'

Ivan Dodig Instagram
05.03.2023.
u 20:51

Tenisom se profesionalno počeo baviti 2004. godine, a dosada je zaradio preko osam milijuna dolara

Ivan Dodig jedan je od najboljih tenisača u konkurenciji parova u posljednjih deset godina. 38-godišnji tenski reprezentativac odličan je prijatelj s Marinom Čilićem s kojim je ujedno i kum te daljnji rođak. Dodig je rodom iz Međugorja, a njegov teniski put do vrha bio je vrlo težak i naporan, često je razmišljao o prestanku zbog nedostatka financijskih sredstava.

Uz Ivana je uvijek bivša manekenka Maja kojom se oženio u studenom 2013. u rodnom Međugorju. Vjenčani kum mu je bio Marin kojemu je kumstvo vratio kada se rodio njegov sin.

- Moji teniski počeci nisu bili nimalo laki. Uvijek sam se morao nekako snalaziti, pogotovo s financijama, a uz majku Davorku i oca Tomislava najveća podrška bio je moj stric Žarko. Prijelaz u seniorski tenis bio je puno teži s mnogo izazova. Često sam se snalazio sâm i pokušavao pronaći načine kako nastaviti igrati. Zbog upornosti, velike želje i volje danas igram profesionalni tenis i imam svoj tim koji mi pomaže i zaslužan je za moj tenis i rezultate - ispričao je svoju ispovijesti za Story

- Bilo je puno situacija u karijeri kada nisam znao kako dalje i često sam razmišljao o odustajanju jer nisam mogao igrati turnire, ali svaki put kada bih bio u toj situaciji, sljedeće bih jutro ustao i prvo što mi je bilo u glavi bili su tenis i treninzi. Uvijek sam vjerovao da ću dobiti svojih pet minuta i da moram biti spreman to iskoristiti', otkrio je, a na kraju su mu se nade i ostvarile – postao je prvak i proslavljeni sportaš - rekao je Dodig. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Dodig (@ivan_dodig)

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
21:26 05.03.2023.

Ivan i Marin ponos hvrata gdje god bili ,hrvatskog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije