Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆIH 11

Potencijalni sastav Hrvatske za Tursku: Dalić ima dvojbu oko Brozovića i novo rješenje u napadu

Split: Vatreni nakon remija protiv Walesa odradili jutarnji trening
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
27.03.2023.
u 10:11

Izbornik Zlatko Dalić ima nekoliko dvojbi i razmišljanja koja Vam donosimo u nastavku

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20.45 sati na Timsah Areni u Bursi igra ogled drugog kola kvalifikacija za europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. U prvom kolu izabranici Zlatka Dalića kiksali su na domaćem terenu Poljuda protiv Walesa, a protiv Turske imaju odličnu priliku za popravak dojma koji je pokvaren u zadnjim minutama splitske utakmice. Što se tiče mogućeg sastava, Dalić će morati tražiti nova riješenja u napadu.

Na raspolaganju mu neće biti ozlijeđeni napadači Bruno Petković i Marko Livaja tako da bi svoju šansu mogao dobiti Petar Musa iz Benfice, a svoje minute mogao bi dobiti Josip Stanišić jer je bolji od od Juranovića u defenzivi. Također, desni branič Uniona je zaspao kod primljenog gola na prošloj utakmici pa bi to mogao biti 'jezičac na vagi' kod našeg izbornika.

Dvojbena je situacija oko Marcela Brozovića jer je umoran i iscrpljen nakon odigranih 90 minuta protiv Walesa te u talijanskom klasiku protiv Juventusa. Pitanje je koliko ima snage za potegnuti ovu utakmicu u punom angažmanu, ako veznjak Intera bude na poštedi moguće je dvojica zadnji veznih budu Modrić i Kovačić, a na mjestu polušpice onda ulazi Mario Pašalić.

Dvojba je i oko središnjeg napadača, Daliću su ostali Andrej Kramarić i Petar Musa, ali je vjerojatnije kako će 'devetka' Benfice upisati drugi nastup u A vrsti jer Kramariću ne odgovara ta pozicija, bolje se snalazi kada započne na desnoj strani napada i naknadno se ubacuje u sredinu.

Naravno, ovo su sve neka nagađanja i dvojbe, očekujemo da ćemo više znati kada Dalić odradi press konferenciju koja danas započinje od 17.15 sati po hrvatskom vremenu.

Potencijalni sastav Hrvatske: Livaković - Stanišić (Juranović), Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Kovačić - Pašalić (Brozović), Kramarić. Perišić - Musa.

 

Komentara 16

Avatar white socks
white socks
11:38 27.03.2023.

Ivanušec je u bolnoj formi od cijelog ovog napada, ali on je iz Dinama, znači nema mjesta kod Dalića.

KA
kažemja
10:53 27.03.2023.

Zašto Dalić uporno izbjegava Oršića? On na lijevom krilu a Perišić iza njega bila bi odlična kombinacija.Oršiću odgovaraju kontre a u Turskoj će sigurno biti prilike za to.

DC
DC
14:28 27.03.2023.

Orsic i Perisic na lijevoj strani a Stanisic i Juranovic (krilo) na desnoj pa ce igra posebno u gostima dobiti na prodornosti. Svi govore da nemamo pravu spicu. Igramo u sirinu pa i da imamo centarfora to nebi nista promjenilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije