Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najgore prošao u neredima

Posljednji hrvatski huligan pušten iz bolnice i preseljen u srpski Alcatraz

Partizan - Crvena zvezda
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
20.12.2017.
u 12:17

Firić je, podsjetimo, od prije poznat policiji, iako s navijačima baš i nije bio u nekom posebnom doticaju. No, zato se često nalazio u tekstovima crne kronike.

Ante Firić, jedan od huligana koji je sudjelovao u neredima na stadionu Partizana, otpušten je iz bolnice, piše Jutarnji list. On je u tučnjavi zadobio najteže ozljede – pretrpio je nagnječenje mozga i kontuziju glave, zbog čega je najduže bio u beogradskoj Vojnomedicinskoj akademiji.

No, i on je sada otpušten te premješten u zloglasni Okružni zatvor, popularno zvan Centralni zatvor ili srpski Alcatraz, u kojem se pridružio petorici hrvatskih državljana koji su sudjelovali u incidentu.

Firić je, podsjetimo, od prije poznat policiji, iako s navijačima baš i nije bio u nekom posebnom doticaju. No, zato se često nalazio u tekstovima crne kronike. Bio je dio grupe koja je 2012. godine pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu. Ušli su u ljeto 2014. godine u Žuvelin restoran Marinero i najprije rastjerali goste, a zatim ugostitelja pretukli šakama, pivskim kriglama i barskim stolcem te demolirali lokal.

Partizan - Crvena zvezda
1/15

O motivima sudjelovanja hrvatskih huligana u tom incidentu u Beogradu još nema službenih informacija, iako se nagađa da su tamo došli kao plaćenici koji su trebali pomoći jednoj frakciji Grobara da preuzme vodstvo na tribini.

Da je sve bilo planirano, vjeruje i policija, koja još uvijek provodi istragu. Jučer su se pojavile i informacije kako je u hotelskoj sobi u kojoj je odsjeo hrvatski državljanin I. R. M. pronađeno pismo koje je pisao svojoj djevojci, a u kojem je potvrdio da je sve planirano.

"Imam opasan, vrlo opasan dan i zato ti pišem jer tko zna kako će ovo završiti. Dobit ću možda malo batina, ali dat ću ih više, puno više. Organiziralo se nas 150, ali njih će biti i 600. Malo brinem, ali ne odustajem", navodno je stajalo u pismu.

Komentara 15

Avatar Django
Django
13:15 20.12.2017.

Ovo je njima Mamić namjestio igru, kad već policija i pravosuđe nisu u stanju. Preko svojih poznanstava namamio je sa par tisuća eura najokorjelije "svastičare" u BG, a ekipa ih je tamo spremno dočekala. Pet protiv šest stotina. Bravo Mamiću. Ovi će, jednom kad izađu, dobiti drhtavicu već na samo spominjanje riječi "stadion".

SX
sudbina x
12:30 20.12.2017.

Srbi su definitivno narod koji ima kompleks...Moraju imati Marakanu ali i Alkatraz...Jadnici...

ST
stjepanovic
12:29 20.12.2017.

Jesu to Srbi. .iz Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije