Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.12.2017. u 11:30

Odmah smo znali da će u Srbiji poželjeti zaključiti kako Hrvatska “mora” imati i neke špijunsko-obavještajne veze s neredima

Što su radili uhićeni Hrvati na “večitom derbiju” u Beogradu, zanima i javnost u Hrvatskoj, ali ne toliko koliko onu u Srbiji.

Hrvatska je ovdje sumnjičava, ne samo zato što je cijela ta priča neočekivana i jako čudna nego i zato što smo odmah znali da će u Srbiji poželjeti zaključiti kako s neredima Hrvatska “mora” imati i neke službene, političke ili špijunsko-obavještajne veze. Prvi je reagirao predsjednik Srbije, koji je, javljajući se s Kube, dao korektnu izjavu o tome da “to što ste Hrvat ili građanin Hrvatske ne oslobađa vas od prekršajne i krivične odgovornosti”. No, ako je on bio korektan, to nisu trebali biti i mediji koje, kažu, on uglavnom i nadzire, pa su bili izravniji prema ulozi Hrvatske. Pa su krenule teorije zavjera.

Podsjetili su na nedavni i navodni susret svih tajnih službi regije u Crnoj Gori gdje su se svi urotili protiv Srbije. Pa su čak napisali da su hrvatske tajne službe dale Praljku otrov. U svojoj drugoj izjavi Vučić je kazao da je “te kriminalce netko pustio s lanca, sada je vrijeme da ih netko privede pravu... da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih već i da ne sudjeluju u mnogo težim stvarima”. A koje bi to “teže stvari” mogle biti, objasnio je, iz druge ruke, predsjednik Partizana Milorad Vučelić koji nije političar ni diplomat, pa je ustvrdio da je ovdje riječ o kriminalno-obavještajnom planu. Pokušaju da se nasilje prelije na ulice Beograda, da se destabilizira situacija i proizvede nered. On je zaključio kako je sigurno da su tu “sudjelovale strane sigurnosne službe”. A da su to bili Hrvati sa zadatkom, argumentira se time da je “sada sve jasno kada vidite nekog tko ima tetovažu Vukovara na sebi”. Jedan od uhićenih Hrvata je, naime, imao istetoviran vukovarski vodotoranj, pa je “sve jasno”. Dakle, sugestija je da su Beograd napale – ustaše!? Za Hrvatsku tu nema iznenađenja, ni prvi ni zadnji put da u Beogradu Hrvatsku proglase urotničkom. Već tradicionalno. Premda, prema mišljenju sigurnosnih stručnjaka u Hrvatskoj, šestorica Splićana najvjerojatnije nisu do kraja niti znali u što sve idu i upuštaju se kada su krenuli za Beograd.

Pogledajte galeriju huligana na srpskom derbiju:

Partizan - Crvena zvezda
1/5

Komentara 10

TO
tolitol
12:58 19.12.2017.

Žao mi je što to moram zaključiti, ali kad je jedna javnost u stanju s maslom pojesti priču da je nekolicina huligana u stanju izvesti rušenje javnog poretka u toj zemlji, tada se mora čovjek zamisliti nad tamošnjim prosječnim kvocijentom inteligencije. Naravno da tu ima uvijek mržnje koja nije prestala tinjati i koja zasljepljuje, ali i u mržnji mora postojati određena granica. Vučić je bivši Miloševićev ministar informiranja i vješt je u lažima, ali to svejedno ne opravdava mase koje u ove bedastoće tako lako vjeruju. No kad se sjetim svega što je tamošnja javnost u stanju progutati, ne znam zbog čega bi se čudio sad nad ovime.

KE
kentie
13:26 20.12.2017.

a što da kažem o Arkanu i društvu na nikad odigranoj tekmi Dinamo-C. zvezda 13.VII 1990....što je po meni bio početak Domovinskog rata...

LI
lipica
21:41 19.12.2017.

Ovaj komentar je bez veze. A da prestanemo onoj drugoj strani gurat prst u oko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije