Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOV DRAGULJ

Ponosni tata Vlado Božić: Sin Ivan sve daje za obitelj

Ivan Božić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/10
04.11.2016.
u 11:25

Ivan Božić trenutačno je s pet postignutih pogodaka drugi strijelac Lige prvaka, iza Ruija Pedra iz Porta. Za pogodak mu trebaju 67,4 minute, a zanimljivo je da se ove sezone u devet drugoligaških nastupa (292 odigrane minute) još nije upisao u strijelce.

Dinamovo otkriće sezone ne krije se u seniorskoj, nego u mladoj momčadi. Ne pod okriljem Ivajla Peteva, nego Marija Cvitanovića, hit trenera Lige prvaka mladih, koji je u orbitu izbacio centarfora Ivana Božića (rođ. 1997. godine).

Taj mladić iz Novih Jankovaca bljesnuo je poput meteora na utakmici protiv Juventusa u Zagrebu, a sada je njegov pogodak donio plavima i senzacionalni bod iz Seville.

Doveo ga tata Ćorić

Ivan Božić trenutačno je s pet postignutih pogodaka drugi strijelac Lige prvaka, iza Ruija Pedra iz Porta. Za pogodak mu trebaju 67,4 minute, a zanimljivo je da se ove sezone u devet drugoligaških nastupa (292 odigrane minute) još nije upisao u strijelce.

Tko je uopće goropadni Božić, kako se uopće pojavio u Dinamu prije dvije godine? Malo je poznato kako se Ivan Božić u kadetskoj dobi, kada ga se njegova Cibalia odrekla, okušao u Rijeci, ali budući da ‘nije imao za autobus’ (kaže nam bliski prijatelj obitelji), ekspresno se vratio u Vinkovce.

Plavima ga je preporučio Miljenko Ćorić, otac Dinamova igrača Ante, i skrb o mladome Vinkovčaninu odmah je bio preuzeo menadžer Mario Mamić. Mladić ispočetka nije igrao zbog problema s trbušnim zidom pa mu je mlađi Mamić osigurao operativni zahvat u Münchenu.

Nakon oporavka počeo je postupni Božićev uzlet... Kada ste posljednji put bili na sinovoj utakmici, pitali smo Ivanova oca Vladu.

– Ove sezone još ne. Jednostavno ne stignem. Radim kao vozač u komunalnom poduzeću u Jankovcima, imam puno posla, nema me tko zamijeniti. Usto skrbim za obitelj, imam petero djece – kaže nam Vlado Božić.

Sin Ivan ima stipendijski ugovor s Dinamom, zarađuje 10.000 kuna mjesečno. Pomaže li obitelji?

– Ivan je jako privržen obitelji. Znate, u kreditima sam i bez njegove pomoći bilo bi nam teško. Uskoro, već ove zime, trebao bi potpisati profesionalni ugovor, ali ja se o tome ne brinem. Sve sam prepustio menadžeru Mamiću – dodaje tata Božić.

Braća paze na njega

Čujete li se često sa sinom?

– Najbliži je s mamom, ali i nas dvojica stalno se dopisujemo. Moja poruka sinu? Samo ‘grebi’ i dalje, nastavi ovako! Samo neka ostane zdrav i ne bojim se za njega – zaključio je Vlado Božić, čija dvojica sinova, Antonio i Dino, također žive u Zagrebu s bratom i drže Ivana na oku.

Možda bi i Ivajlo Petev mogao uskoro honorirati Ivanov europski učinak, s obzirom na zahrđalost seniorskih špica Hodžića i Henriqueza. Ivan do sada ima samo jedan nastup za seniore, u svibnju ove godine kod Zorana Mamića, protiv Slavena Belupa u Koprivnici.

Komentara 3

PL
plavi8
12:00 04.11.2016.

Samo jako,buduća Plava devetko! ;-)

NI
nidjomidjo
11:41 04.11.2016.

menadžer Mamić, niti govora o sukobu interesa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije