Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANKO 'ŠPACO' POKLEPOVIĆ

Poljud se prisjetio svog velikana: 'Hajduk nije samo vječan. On je neuništiv!'

U 81. godini preminuo Hajdukov trener Stanko Poklepovi? Špaco, arhivske fotografije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
24.12.2023.
u 11:35

Pod dirigentskom palicom Stanka Poklepovića Hajduk je osvojio prvo prvenstvo Hrvatske i Superkup 1992. godine, a klub s Poljuda vodio je i do europskih rezultata

Legendarni trener Hajduka, Stanko Poklepović 'Špaco', preminuo je na današnji dan prije pet godina. Bio je simbol lijepoga vremena za Hajduk, a isticao se svojim nogometnim idejama, vizijama i načinu rada.

Slijedio je nogometnu filozofiju Luke Kaliterne i cijeloga života bio vjeran hajdukovac. Objavom na Facebooku prisjetio ga se i klub. Uz 'Špacinu' fotografiju objavili su njegov slavni citat: "U hrvatskom jezikoslovlju nema atributa kojima se može objasniti veličina Hajduka. Hajduk je ne samo vječan, Hajduk je neuništiv!"

VEZANI ČLANCI:

Pod dirigentskom palicom Stanka Poklepovića Hajduk je osvojio prvo prvenstvo Hrvatske i Superkup 1992. godine. Također, vodio je Hajduk do pobjede u Kupu u sezoni 2009/10. Na europskome planu, izborio je plasman u grupnu fazu Europa lige 2010. godine te četvrtfinale Kupa Uefe u sezoni 1985/86. 

VIDEO Briljantni Hrgović 'uništio' protivnika za samo 106 sekundi: 'Na koncu mi ga je bilo žao'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije