Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska borilišta u Zagrebu i Rijeci otvorena za sve

Podržite hrvatske sportaše na Europskim sveučilišnim igrama

ESI
Foto: PR FOTO
1/4
14.07.2016.
u 14:37

Spektakularnom dvosatnom ceremonijom otvaranja koja je u srijedu održana u Zagrebu službeno su započele Europske sveučilišne igre. Preko 5000 studenata sportaša koji će se natjecati u 21 sportu prodefiliralo je pred punim tribinama stadiona Mladosti, a zabavu i ludu atmosferu nije mogla pokvariti ni uporna kiša. Za većinu natjecatelja koji dolaze iz čak 41 zemlje te gotovo 400 europskih sveučilišta igre tek započinju.

Od 12. do 25. srpnja u Zagrebu i Rijeci studenti sportaši borit će se za medalje u badmintonu, bridžu, golfu, judu, karateu, košarci, košarci 3x3, nogometu, malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, plivanju, ragbiju 7, rukometu, sportskom penjanju, stolnom tenisu, tenisu, šahu, taekwondou, vaterpolu i veslanju, a u plivanju i stolnom tenisu po prvi puta će se održati natjecanja i za studente s invaliditetom.

Besplatan ulaz na sva natjecanja

U svakom od navedenih sportova nastupit će i hrvatski predstavnici, a ulaz na sva natjecanja koja se odvijaju na više od 40 lokacija u Zagrebu i Rijeci tijekom čitava dva tjedna besplatan je za sve zainteresirane.

Centar događanja i velikih sportskih nadmetanja sveučilištaraca iz čitave Europe tako će se između ostalog odvijati na zagrebački Jarunu koji će ugostiti veslačke i odbojkaške ekipe, dvorana Dražena Petrovića košarku, nogomet će se igrati na stadionima HAŠK, Lučko, Rudeš i Sesveta, a zanimljiva natjecanja mogu se pogledati i u Domu sportova, dvoranama u Trnskom, Martinovki, Peščenici pa čak i na golf terenu u blizini grada.

Bogatu ponudu sportova moguće je pronaći i u Rijeci, gdje se na bazenima Kantrida održavaju natjecanja u vaterpolu i plivanju, a u dvoranama Zamet na rasporedu je rukomet. Posebno će zanimljivo biti vidjeti na djelu sportaše u košarci 3na3 koja će se održavati na riječkom Korzu.

Detaljne informacije o natjecanjima, satnicama i rezultatima nalaze se na službenoj stranici igara www.eug2016.com.

Posjetite neko od 40 borilišta, uživajte u zanimljivim i kvalitetnim sportskim natjecanjima te podržite hrvatske sveučilišne sportaše, kao i sve njihove konkurente koji potvrđuju kako su zavidni sportski uspjesi uz akademski razvoj mogući. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije