Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova sezona

Počinje KHL: Rat u Ukrajini zasad ne prijeti

Medveščak
Marko Lukunic/PIXSELL
03.09.2014.
u 10:43

Sezonu su trebali otvoriti lanjski finalisti, no Lev je zbog financija istupio iz lige pa večeras Metalurg igra s Dinamo Moskvom

Utakmicom Metalurga i Dinama iz Moskve danas u 17 sati počinje nova sezona KHL lige. Običaj je da sezonu otvore lanjski finalisti, no suparnik Metalurgu neće biti češki Lev jer je praška momčad doživjela financijski slom te je odustala od igranja u KHL-u. Osim Leva, ove sezone zbog financijskog sloma neće biti ni kultnog Spartaka, a Donbass je zamrznuo svoje sudjelovanje zbog rusko-ukrajinskog rata. Također, u nedavnim ratnim sukobima u Donjecku u granatiranju im je teško oštećena Donbass Arena.

Oslobođena tri mjesta popunit će finski Jokerit, povratnik u ligu Lada iz Toljattija, te novi klub Soči, kojemu je glavni menadžer legendarni Pavel Bure. Pred svim momčadima, pa tako i Medveščakom, 60 je utakmica osnovnog dijela sezone (prošle godine 56). U zagrebačkom klubu kažu da zasad ne strahuju zbog političke situacije na relaciji Rusija - Ukrajina - EU.

– Za sada to ne utječe ni na nas, ni na sponzore, nismo ni pod kakvim sankcijama – rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović, dok je trener, Amerikanac Chuck Weber, dodao:

- Nisam zabrinut jer znam da klub neće ugroziti našu sigurnost

>>Medveščak deklasirao KAC (6:1) pred 3500 navijača

Komentara 2

SL
SlaTor
21:19 03.09.2014.

Sretno Medvescaku u novoj sezoni. Sa obzirom da je bilo dosta promjena u klubu nadam se da ce bar ponoviti proslogodisnji uspjeh.

FU
FULL
00:29 04.09.2014.

Odmah na početku "razgibavajuča" tekma: Magnittogorsk-Dinamo Moskva 6:1, kao da su nas kopirali prošle godine u otvaranju sezone?! Odlična tekma, imalo se što vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije