Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPA U trećem kolu Eurokupa u goste protiv francuskog Choralle Roannea

Pobjedom protiv Francuza Zadar već u drugom krugu

16.12.2008.
u 11:07

Zadrani bi u Francuskoj protiv Choralle Roanne u trećem kolu Eurokupa mogli pobjedom dobiti jako puno. Pobjeda u gostima u Eurokupu po mnogima će biti teško ostvariva zadaća, a baš protiv francuske momčadi zadarske šanse su najveće.

Izgubili od Rige
Jer prvi poraz u gostima, i to uvjerljivi, Zadrani su već zabilježili kod ASK Rige, a da će u Grčkoj biti jako teško dobiti Maroussija, pokazala je baš uvjerljiva pobjeda Grka protiv Francuza u prošlom kolu. Pobjedom u Francuskoj Zadrani bi unatoč porazu protiv ASK Rige i to s velikih 12 razlike bili u prednosti pred latvijskom ekipom koja je, doduše tek nakon produžetka, izgubila baš u Roannu. Zadar bi na taj način imao šansu sve rješavati u svojoj dvorani protiv ASK Rige i prolaz dalje donijela bi mu bilo kakva pobjeda. No, to je sve statistika, a realnost...?

Realno je s obzirom na pet poraza Zadra na gostovanjima zaredom očekivati još jednu grčevitu utakmicu zadarskih košarkaša, no i veliki angažman. Uprava na čelu s sportskim direktorom Giuseppeom Giergiom očekuje pobjedu u Francuskoj. Barem se tako može zaključiti iz njegove izjave nakon poraza od Crvene zvezde u kojoj je istaknuo da Zadar više nema prava na poraz.

Opet bez Dixona
– Poznajemo francusku ekipu i tu iznenađenja ne može biti. Ako želimo u drugi krug, moramo pobijediti, a vjerujem da imamo šanse ako izbjegnemo sve crne rupe koje nam se u posljednje vrijeme događaju – rekao je Pino Giergia, koji je najavio i razgovore s zadarskim igračima nakon pet uzastopnih poraza na gostovanjima.

Giergia tvrdi da se kod igrača pojavio psihološki problem i da to treba odmah riješiti. Svoje su riješili zadarski liječnici koji su protiv Crvene zvezde već osposobili Damira Rančića, a s ekipom je u Francusku otputovao i Malik Dixon kojem u stopalu nije ništa puklo, ali mu je potrebno mirovanje. Stoga on na teren najvjerojatnije neće izaći, pa se očekuje da će jedini razigravač ponovno biti Rok Stipčević. Na Tonija Prostrana, trećeg zadarskog razigravača, Aco Petrović ipak ne računa previše.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije