Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKE IGRE

Plenković čestitao hrvatskim tenisačima na povijesnom uspjehu: 'Donesite medalje'

Zagreb: Održana sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Tomislav Miletic/PIXSELL
29.07.2021.
u 18:44

Nikola Mektić i Mate Pavić su finale izborili pobjedom protiv Amerikanace Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena 6-4, 6-4, dok su Čilić i Dodig svladali novozelandski par

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u četvrtak na svom twitter  i Facebook profilu objavio kratku čestitku hrvatskim tenisačima Marinu Čiliću, Ivanu Dodigu, Nikoli Mektiću i Mati Paviću koji su se plasirali u finale teniskog turnira muških parova na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Marin Čilić, Ivan Dodig, Nikola Mektić i Mate Pavić donose zlato i srebro u teniskim parovima. Čestitke našim tenisačima na još jednom velikom uspjehu hrvatskog sporta", poručio je hrvatski premijer. 

Prvi nositelji Nikola Mektić i Mate Pavić su finale izborili pobjedom protiv Amerikanace Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena 6-4, 6-4, dok su Čilić i Dodig svladali novozelandski par Michaela Venusa i Marcusa Daniella sa 6-2, 6-2.

To je tek treći put u povijesti olimpijskih igara da će u finalu muških parova igrati sva četiri tenisača iz iste zemlje. Do sada su u finalu muških parova igrali tenisači iz iste zemlje samo dva puta, 1908. u Londonu Britanci, a 1904. u St Louisu Amerikanci.

>> Pogledajte: Zlatnu i brončanu medalju naši Matea i Toni proslavili su uz šampanjac i tortu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije