Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preskupa škola

Plavi juniori plaćeni milijune, a tek četvrti na ljestvici

'31.03.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - Prva HNL kadeti, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Alen Halilovic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
1/3
02.04.2012.
u 08:49

Za Dinamo je poražavajući zaostatak za Hajdukom od čak 13 bodova u prvenstvu mladih

Iako je tandem nadarenih trenera Igor Cvitanović – Tomislav Rukavina s Dinamovim juniorima slomio Hajduk, njih dvojica ostat će upamćena kao prvi treneri koji su nakon tri Dinamova uzastopna naslova predali naslov Splićanima. Usput, bit će fešte na Poljudu, kamo juniorski naslov nije sletio još od 2005. godine...

Međutim, kod Cvitanovića i Rukavine ni zrno krivnje za četvrto mjesto Dinamovih juniora. Oni će samo prigodno završiti posao koji je počeo Damir Ferenčina, a potom nastavio nedavno smijenjeni Željko Dacer. Rezultatski, bit će ovo potpuno promašena sezona za plave iako je riječ o najskupljem skupu talenata u Hrvatskoj.

Odšteta Croatiji Sesvete

Evo i računice: braća Ivan i Hrvoje Plum iz Osijeka dovedena su za 300.000 eura (u juniorima igra Hrvoje, a brat mu je u Gorici), Dino Špehar stajao je navodno 500.000 eura, a za Krunu Ivančića plaćeno je Croatiji Sesvete 75.000 eura. Ukupno 875.000 eura ili 6,5 milijuna kuna za – četvrto mjesto na ljestvici i 13 bodova manje od Hajduka...

Ne zaboravimo uz kakvu je pompu prošloga ljeta doveden Dino Špehar, kao čudo od djeteta, najtalentiraniji napadač u Hrvatskoj, da bi nedavno bio kažnjen s dvije mjesečne plaće (20.000 kuna) nakon nedavnoga sloma Dinamovih juniora od Slavena Belupa u Maksimiru (1:3). Umjesto da taj dečko, s već 20 prvoligaških utakmica u nogama, sada kod Čačića skuplja minutažu, on u juniorima još od jeseni guta gorke pilule i plaća kazne...

Ima i olakotnih okolnosti za promašenu juniorsku sezonu. Naime, dio te garniture poslan je na kaljenje u sesvetski Radnik Legeu, koji čuči u donjem dijelu drugoligaške karavane. Vodi ih izbornik selekcije U-19 Dinko Jeličić.

Nije sve crno

Najvjerojatnije nijedan igrač ni iz Dinamovih juniora ni iz Radnika, osim naravno Špehara, neće na ljeto biti priključen prvoj momčadi. Čačićev prioritet bit će dečki iz Lokomotive.

No, nije sve tako crno u juniorskoj generaciji. Sjajno se razvija 15-godišnje čudo od djeteta Alen Halilović, čiji je bijeg u Španjolsku prošle godine spašen u posljednji trenutak.

Nagađa se da Mamića tata Sejad (trener u školi) i sin Alen stoje 10.000 eura mjesečno. Za koju godinu Alen će vrijediti – deseterostruko!

Ključne riječi

Komentara 10

SE
serđo
09:36 02.04.2012.

a inače je osijek crna mačka za gnk koji je od nezavisnoti uspio dobiti čak jednu tekmu, pa se treba poduzeti sve da se tamo ne oklizne, ha ha

Avatar Bekrija
Bekrija
10:13 02.04.2012.

Nije ni čudo zašto su nam mladi igrači sje**** u glavi kad im se glave pune samo eurima i obećavaju transferi u najbolje klubove od najmalđih uzrasta. Obiteljski biznis je uništio u mladim igračima ljubav prema klubu koju su nekad igrači iz dinamove škole imali, sad im je glavna ljubav novac i otac Mirko i Slavko!

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
09:22 02.04.2012.

A vidi dedu, kupio je SN u Konzumu i sad će malom Haliloviću očitati bukvicu. Inače, u cijenu Dine Špehara je ukalkulirana i utakmica Osijek - Dinamo odigrana dva dana prije transfera, u kojoj je Dinamo s praktički rezervnom momčadii vodio 3-0 u gostima nakon pola sata igre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije