Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENERI O MARINU

Pilić: Kod Marina nema oscilacija, može pobijediti

28.01.2018.
u 07:00

– Goran je zasad najveći. Osim što je osvojio Wimbledon, još je tri puta igrao u finalu. A dugo je bio i drugi tenisač svijeta. No, Marinov uspjeh u Australiji i to bi promijenio

Marin Čilić i Roger Federer rekli su uglavnom sve što misle o njihovu današnjem srazu u finalu Australian Opena (9.30, HRT i Eurosport). Novih izjava jučer nije bilo, pa je zanimljivo vidjeti kako na taj meč gledaju teniski stručnjaci. Marinov prvi trener Ivan Cinkuš, ali i prekaljeni vukovi Nikola Pilić i Branimir Horvat. Bilo bi, naravno, zanimljivo čuti i Federerova trenera Ivana Ljubičića, ali on je odlučio uglavnom ostati zakopčan za medije.

Cinkuš (37) s Čilićem je počeo surađivati u ožujku 2015. (dok je Marinov prvi trener bio Goran Ivanišević) i bio je uz Marina kod svih osvojenih turnira nakon toga: Moskva 2015, Cincinnati i Basel 2016. te Istanbul 2017. godine

– Idemo polako, Marin je sa mnom najprije osvojio ATP 250, pa 500, pa 1000, pa odigrao finale Grand Slam turnira, pa je sad jasno što slijedi – uz osmijeh je kazao Cinkuš i dodao:

– Kako sam sad jedini Marinov trener, više vremena provodimo zajedno, više razgovaramo. Malo češće koristimo analizu videomaterijala da bismo utvrdili razmišljamo li slično oko nekih detalja. Treba mu ponekad objasniti zašto ovako, a ne onako, treba mu to argumentirati, ali kad nešto prihvati, on to brzo i usavrši. Kad Marin vjeruje u ono što radi, onda je sve lakše – napominje Ivan.

O Federeru sve znaju, osim na Maldivima Marin je s Rogerom trenirao i u Melbourneu, doduše u ranijoj fazi.

– Marin se prije svega mora fokusirati na sebe i na svoju igru, razmišljati o onome što radi od prvog poena. Ali pri tome će morati i malo više riskirati – zaključuje Cinkuš.

Pilić (77) gledao je sve Marinove mečeve u Melbourneu i može se reći da je Marin položio njegov strogi ispit:

– Iako u Australiji nije bilo nekoliko igrača – Murraya i Nishikorija – a neki nisu bili dovoljno oporavljeni od ozljeda – Wawrinka i Đoković – Čilić je zasluženo u finalu i protiv Federera nije bez izgleda. U Marinovoj igri nema oscilacija, nema crnih rupa. Cijeli turnir igra na iznimno visokoj razini, što prije najčešće nije bio slučaj – istaknuo je Pilić.

Oko rasprave koja se aktualizirala posljednjih dana o tome hoće li Marin, ako osvoji Australian Open, biti i bolji od Gorana Ivaniševića, Pilić kaže:

– Goran je zasad najveći. Osim što je osvojio Wimbledon, još je tri puta igrao u finalu. A dugo je bio i drugi tenisač svijeta. No, Marinov uspjeh u Australiji i to bi promijenio. Ono u čemu Goran ima veliku prednost je karizma. Ivanišević je uvijek bio zvijezda i za njegove mečeve se uvijek tražila karta više. S njim ste uvijek dobili show. Marin je miran, možda i premiran.

Horvat (54) misli da su i Marin i Goran veliki na svoj način:

– Jedina sličnost među njima je da su vrhunski tenisači. Sve ostalo je različito, razlikuju se i po karakteru i po načinu igre – kaže Horvat, a o finalu dodaje:

– Federer je tenisko savršenstvo u puno toga. Jedino mu je bekhend bio malo slabiji, ali sad mu je i to Ljubo popravio. Marin mora biti agresivan, napadati i voditi igru. Bilo bi dobro da povede, Federeru se ne smije dopustiti da se odvoji. Ako se meč odulji, mogla bi to biti Marinova prednost, mlađi je.

Komentara 2

PU
paul-umpe
08:40 28.01.2018.

Cuj Nikola Pilic.Upravo sam mislio da citam Kurir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije