Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKSAČKI CENTAR

Pijetraj: Ovakve dvorane nema ni u Las Vegasu

Leonard Pijetraj i Filip Hrgović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
17.04.2018.
u 07:00

– Ovakvog se centra nitko u svijetu ne bi posramio. Ja takvo što nigdje u svijetu nisam ni vidio.

Nakon klizanja i malog nogometa, koji je zaposjeo najmanje tri paviljona, na Zagrebački velesajam stigli su i tenis, košarka, dizanje utega, badminton, te-kvon-do, mačevanje, ples, padel, atletika, a sada stiže i boks.

Boks na 2300 m2

Nakon nedavno otvorene atletske dvorane, i boksači će sada imati svoju, boksački centar za koji čujemo da ostavlja bez daha. Baš kao i onaj Cedevitin dom košarke za koji će mnogi reći da je najbolji klupski centar u regiji, pa i šire.

A za ovaj boksački centar, koji se otvara danas, oni koji su ga vidjeli kažu da je takvo što rijetkost i u cijelom svijetu. O tome nam je govorio i boksački izbornik Leo Pijetraj iza kojeg je pet godina boravka po boksačkim centrima u SAD-u, dvije godine u Parizu, tri u Kazahstanu te dvije godine rada u kampu braće Kličko.

– Ovakvog se centra nitko u svijetu ne bi posramio. Ja takvo što nigdje u svijetu nisam ni vidio. Kada sam radio kao trener u prvaku Svjetske lige, kazahstanskim Astana Arlansima, mi jesmo boravili u kampu koji vrijedi 30 milijuna eura, no oni su puno novca potrošili na hotel i popratne sadržaje, ali sama im boksačka dvorana nije bila bolja od ove zagrebačke. Bolje je to i od onoga što ima francuski nacionalni institut za sport, INSEP, a u Americi takvu dvoranu nisam vidio ni u boksačkoj prijestolnici Vegasu.

Pijetraj pamti kada su ga tvorci ideje, predsjednik i dopredsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković i Tadija Petrović, pitali za mišljenje. Štoviše, on im je napravio i idejnu skicu kako bi taj centar trebao izgledati i što bi sve trebao sadržavati. A na 2300 četvornih metara (u koje je uloženo barem 14 milijuna kuna) nalazi se velika dvorana s ringom i tribinama, a tu su još tri ringa, svlačionice, sauna, spremište, multimedijalni centar, kafić, soba za trenere i soba za dnevni boravak boksača, a u hodu će se još dodavati sprave za trening snage.

Sve to sagradio je Zagrebački holding, a dano je na upravljanje ustanovi Upravljanje sportskim objektima koja će boksački centar dati na korištenje Zagrebačkom boksačkom savezu pa će svih 13 zagrebačkih klubova s natjecateljskim pogonom imati pravo ovdje trenirati.

Dakako, ideja je i da se tu održavaju natjecanja, od gradskih i državnih prvenstava do međunarodnih turnira.

Uskoro i Hrgovićeva dvorana

Za dvije godine trebalo bi doći i do otvaranja nacionalnog tekvondaškog centra, i to u Kineskom paviljonu, a na ZV-u bi svoj centar mogli dobiti i gimnastičari.

Inače, vrlo brzo trebali bismo svjedočiti i otvaranju još jedne boksačke dvorane, i to u Jelkovcu u kojem će na 300 četvornih metara svoj pripremni kamp imati najbolji hrvatski boksački profesionalac teškaš Filip Hrgović

Komentara 1

DU
Deleted user
10:33 17.04.2018.

Ma super !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije