Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILE PETKOVIĆ Zagrebov trener o lošem izdanju svoje momčadi protiv Cibalije

Petković: Dinamovim igračima u Kranjčevićevoj neće biti lako

11.09.2005.
u 17:53

Rijetki su očekivali da će se nogometaši Zagreba iz Vinkovaca vratiti bez punog plijena! Jer, ako se usporede momčadi Cibalije i Zagreba, kvaliteta će, po mišljenju mnogih, prevagnuti na stranu momčadi iz Kranjčevićeve. Teza je to s kojom će se složiti i Zagrebov trener Mile Petković. Ali...

-Kvaliteta je ono što se pokaže na terenu. U Vinkovcima smo igrali slabo, a mogli smo i morali pružiti mnogo više. Iako smo u konačnici stvorili puno više konkretnih prilika, nisam zadovoljan igrom svoje momčadi reći će Petković.

Tražeći razloge mršavog remija (1:1) protiv prosječne Cibalijine momčadi, Petković će kazati:

-Zakazao je vezni red. Vidi se koliko nam nedostaje Jakirović, a sve bi možda bilo drugačije da je igrao i Sopić, koji još nema pravo nastupa. Potpuno je podbacio i Brkljača, koji je u utakmici protiv Cibalije doslovce samo nastupio. Opće je poznato da momčad ne može funkcionirati bez doprinosa veznog reda, što je bio slučaj i u Vinkovcima.

Zagreb je igrao bez najvećeg kreativca u svojoj momčadi Senijada Ibričića, koji je zakasnio s reprezentativnih obveza, a to je za Petkovićevu momčad svakako bilo hendikep. No Petković, koji proteklih sedam dana u kadru zbog reprezentativnih obveza nije imao čak osam igrača, ponudit će i drugu dimenziju krize svoje momčadi:

-Važnu je ulogu možda imao i psihološki moment zbog skorašnjeg ogleda protiv Dinama. Vjerojatno su neki igrači u mislima bili već u sljedećem kolu, u gradskom derbiju.

O svojim očekivanja za utakmicu protiv Dinama u svom gospodskom stilu kaže:

-To je za nas utakmica kao i svaka druga. Siguran sam da će moji dečki biti maksimalno motivirani. Naša je ambicija plasman u ligu 6 i sve ćemo podrediti tom cilju. Krize igre i rezultata normalna su pojava i toga će biti i ubuduće. Dinamo ima dobru momčad, no i mi imamo svoje adute. Dižemo se polako i vjerujem da će moji igrači već u sljedećem kolu protiv modrih pokazati svoju pravu vrijednost.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije