Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo demolirao Split

Petev: Ovo me podsjetilo na trijumf nad Slavijom... Akrapović: Ja sam krivac za debakl!

Dinamo - Split
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
02.03.2017.
u 09:44


- Armin je napadač velikoga potencijala i bude li još bolje radio, doseći će visoku razinu, kaže trener Dinama.

Sve su dvoumice oko plasmana u finale hrvatskog kupa Dinamovi nogometaši odagnali već u prvom polufinalnom dvoboju u Maksimiru, svladavši slabašni Split čak 6:0 (2:0)! Uzvrat na Parku mladeži (14. ožujka) bit će formalnost za Zagrepčane, koji su odigrali dosad najboljih proljetnih 90 minuta. Izvrstan je bio četverostruki strijelac Armin Hodžić (na tri je proljetne utakmice zabio čak sedam golova), a u stopu ga je pratio Ante Ćorić, koji je zabio preostala dva pogotka.


Guilherme odličan

Odlično je debitirao Brazilac Guilherme, upisavši dva dodavanja Hodžiću. A u 51. minuti sjajnim je udarcem s 25 metara uzdrmao gredu, pa je s travnjaka u 72. minuti, kad ga je zamijenio Fiolić, ispraćen pljeskom. Baš kao i Sammir, kojeg je devet minuta ranije zamijenio Gojak – odigrao je Sammir vrlo dobrih 45 minuta, dirigirao je igrom plavih sve dok je imao snage...
Utakmica je počela minutom šutnje, a dinamovci su na lijevoj ruci imali crni povez, u spomen na prerano preminulog legendarnog lijevog braniča plavih, Zvjezdana Cvetkovića, za kojeg će u četvrtak biti održana komemoracija u loži Maksimir.
Dinamov agilni početak jasno je gostima dao do znanja da im neće biti nimalo lako sačuvati mrežu.

Plavi su od prve minute lomili gostujući bunker brzim i točnim dodavanjima, te igrom preko bokova. Gosti su bili načeti u 26. minuti, kad je Antolić proigrao Ćorića, koji je s tri metra ugurao loptu u mrežu, u situaciji koja je mirisala na zaleđe.
 Pomoćni sudac Goran Loparac nije dignuo zastavicu i glavni arbitar Igor Križarić pokazao je na centar. To je neprijeporno bila dvojbena situacija, ali čak i ako je Loparac pogriješio, ta se pogreška može uvidjeti tek zaustavljanjem video-snimke! 
No, nakon ovakve utakmice, u kojoj se svih 90 minuta igralo u jednosmjernoj ulici, u kojoj je Hodžić zabio “pojačani hat-trick” (s ta se četiri pogotka pridružio Vlaoviću, Cvitanoviću, Staniću, Bazini, Viduki, Petroviću, Zahori, Henriquezu...!), bilo bi apsurdno lamentirati o jednom detalju, kojeg se ne može iskristalizirati golim okom.

A o Hodžićevoj raspucanosti, trener Ivajlo Petev kaže:


- Armin je napadač velikoga potencijala i bude li još bolje radio, doseći će visoku razinu. Ali, ne bih samo njega izdvajao, svi su odigrali dobro. Možda je to izgledalo kao lagan posao, no mi smo tu zadaću sebi učinili lakom - rekao je Petev, osvrnuvši se i na spoznaju da je Dinamo napokon igrao brzo, s malo dodira, bez “davljenja” lopte:


Akrapović: Ja sam kriv...

- Kad bi svaki travnjak bio ovako dobar kao maksimirski, uvijek bismo igrali brzo i tečno - kaže Petev, koji je u trenerskoj karijeri već upisao jednu 6:0 pobjedu:


- Bilo je to u prvenstvu Bugarske, s Ludogorcem sam svladao sofijsku Slaviju tim rezultatom...


Plavi su, inače, igrali bez Soudanija, kojeg zateže mišić, no izostanak najboljega strijelca nije se nimalo osjetio. A utučeni trener gostiju, Bruno Akrapović, za teški se poraz posuo pepelom...


- Znaju se naši prioriteti, to je ostanak u Prvoj HNL. Stoga sam izveo kombiniranu momčad, nadajući se da ćemo što duže održati “nulu”. Međutim, naletjeli smo na razigrani i raspoloženi Dinamo, pa je rezultat na kraju mogao biti i lošiji za nas. Moji igrači nisu ništa krivi, za ovaj sam debakl ja krivac i ovo moramo što prije zaboraviti - pričao je Akrapović.

>Za više sporta posjetite našu novu Facebook stranicu Večernji list - Sport

>>Je li Dinamo protiv Splita poveo nakon zaleđa Ćorića?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije