Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Perković rekordno: Opet sam na vrhu, gdje mi je i mjesto!

Kakav povratak Sandre Perković. Naša najbolja diskašica osvojila je prvo mjesto u Dijamantnoj ligi u Šangaju sa hicem 68,24 metara što je novi hrvatski rekord.
19. svibnja 2012. u 14:47 4 komentara 9 prikaza
Sandra Perković (1)
Foto: Pixsell

Zbog uzimanja dopinga lani je bila kažnjena sa šest mjeseci nenastupanja, a sada se vratila tamo gdje je stala - na svjetski vrh. I lani je Sandra pobijedila u Šangaju ali se taj plasman i rezultat izbrisao zbog afere s dopingom, no sada je bacila još dalje. Naravno, 68,24 metara je novi rekord mitinga, ali i drugi rezultat sezone. Preskočila je Kubanku Barrois i Amerikanku Brown, a najbolji rezultat trenutno ima Njemica Muller (68,89) kojeg je ostvarila u crnogorskom Baru. S ovim hicem Sandra bi bez problema uzela zlato lani na svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, ali i zlato na Igrama u Pekingu 2008. godine. Ovakav hitac na početku sezone samo je pokazatelj da će Sandra biti najozbiljniji kandidat za zlato u Londonu.

– Vrijeme je bilo katastrofa, kiša cijelo vrijeme, krug malo nespretan. Otvorila sam s hicem izvan sektora, znala sam da nas ima devet pa sam sljedeći bacila na sigurno, u trećem sam preuzela vodstvo i dobila još na samopouzdanju. Čekala sam pravi hitac, nikako mi nije sjeo. I u zadnjoj seriji vrijeme se malo smirilo, znala sam da mogu. Bila je buka u publici jer je počela jedna od utrka, a obožavam takvu atmosferu. I ,eto, u zadnjem hicu po svom običaju zveknula sam disk i bacila državni rekord i rekord mitinga. Po ovakvom ludom vremenu to je i više nego odlično. Vratila sam se u vrh, gdje i pripadam – rekla je Sandra.

U Šangaju nije bilo Muller i Barrois, ali je bila Stephanie Brown Trafton koja je ove sezione imala hitac 67,74 metara. Nakon prve serije Amerikanka je povela sa hicem 63,74 metara. Držala je vodstvo sve do treće serije kada je Sandra bacila disk 64,89 metara. U posljednjoj seriji, kada je bilo već jasno da će Sandra pobijediti, bacila je disk do novog hrvatskog rekorda. Sjajno, što drugo reći. Sljedeći nastp u Dijamantnioj ligi Sandra će imati 1. lipnja u Eugeneu (SAD).

Nedžad Mulabegović osvojio je šesto mjesto u bacanju kugle s rezultatom 19,65 metara. Nedžad je iz serije u seriju bio sve bolji pa je tako najbolji rezultat ostvario u petoj seriji. Pobijedio je Amerikanac Reese Hoffa sa hicem 20,98 metara.

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu
  • keating11:

    lijepa sandrice, ufati onu vesnu pusić i baci je...što dalje

  • pinkec:

    Bravo Sandra, samo naprijed!

  • mikrogrizzly:

    Nije moje da branim tu djevojku, ali je \"zaglavila\" zbog supstancije koja uopće nije bila na listi nedozvoljenih sredstava sve do prošle Nove godine odnosno još nisu bili ni \"pročišćeni\" svi ti silni napitci za oporavak nakon treninga od te ... prikaži još! tvari. I OK, našli su joj, kažnjena je - ali progooglajte što su toj djevojci onda radili drugi sportaši, a bogme i juniorski uzrast, dok je sama trenirala i kakva je sve dobacivanja morala istrpjeti. Zato mi je još draži njen come back!