Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamantna liga u Monaku

Perković: Nakon poraza otišla sam 
na terapiju, sada 
ću baciti kako treba

Sandra Perković
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
17.07.2015.
u 08:13

Rekord mitinga je 69,30 koji je 1992. godine bacila Ruskinja Larisa Koretković. Sandra se priprema srušiti taj rekord

Nakon dužeg vremena na atletskom mitingu Dijamantne lige imat ćemo samo jednu predstavnicu. Sandra Perković jedina će nastupiti u Monaku. To će joj biti i posljednje natjecanje uoči Svjetskog prvenstva u Pekingu. Prije dvije godine Sandra je tamo je slavila sa 65,30, a i ovoga puta cilj joj je postaviti rekord mitinga koji još od 1992. drži Ruskinja Larisa Korotkevič sa 69,30.

Kubanki nema

U Monaku će Sandra imati nešto slabiju konkurenciju s obzirom na to da na startnoj listi nema Kubanki Perez i Caballero.

– Ovo je moja zadnja stanica uoči odlaska na SP. Nakon teške Lausanne odlazim tamo hladne glave da opravdam status favorita. Ne znam razlog zbog kojeg se Kubanke ne pojavljuju u Monaku, vjerojatno se spremaju za SP no mi idemo tamo uzeti nekoliko bodova i zaokružiti pobjedu u Dijamantnoj ligi – rekla je Sandra i dodala:

– Osjećam se odlično, imala sam malih poteškoća s leđima što je utjecalo i na moj rezultat u Lausannei jer nisam radila na tonusu kako sam planirala. Po povratku sam odmah otišla na terapiju i sada sam bolje i nadam se da na dan natjecanja neće biti nikakvih problema .

Rekord mitinga je 69,30. Tamo nažalost uvijek imamo problema s prebrzim krugom. Ovoga puta idemo pozitivnih misli u nadi da su napravili nešto s tim krugom ako očekuju velike daljine. Eto, držite mi "fige" – poručila je Sandra uoči odlaska u Monako.

Naša najbolja skakačica u vis Blanka Vlašić već je ranije zbog ponovnih problema s ozljedom otkazala nastup na ovom mitingu. Splićanka neće nastupati sve do SP-a u Kini. Nadamo se da će nakon svih problema posljednjih godina i otkazivanja velikih natjecanja ovog puta biti sve u redu i da ćemo na najvećem svjetskom natjecanju imati dvije visašice.

Bez Blanke i Ane

Ana Šimić također je otkazala nastup u Monaku. Nakon sjajne prošle godine i skoka od 199 cm, ove sezone skočila je samo 194 cm što je bila norma za nastup na SP-u.

– Nisam u dobroj formi i ne bih bila konkurentna u Monaku, stoga sam odlučila otkazati nastup. Ima još dosta vremena do odlaska u Kinu i dotad ću biti spremna – rekla je Ana Šimić.

>> Kubanke izbjegle Sandru u Monacu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije