Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamantna liga

Perković i u New Yorku dotukla konkurenciju i pobijedila

Sandra Perković (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
25.05.2013.
u 17:06

U New Yorku je za čak sedam metara imala duži hitac od drugoplasirane Amerikanke Gie Lewis-Smallwood (61,86)

Sandra Perković pobijedila je i na drugom mitingu Dijamantne lige na kojem je bila na rasporedu disciplina ženskog diska. U Dohi je slavila sa hicem 68,23 metara, a u New Yorku jer slavila je hicem koji je još duži - 68,48 metara. Eto, polako se približava osobnom rekordu (69,11 metara), a sljedeći nastup imat će na mitingu Dijamantne lige u Rimu gdje će konkurencija biti ipak puno jača nego što je bila u Dohi i New Yorku.

I baš kao i u Dohi, Sandrin najslabiji hitac (62,50), iz druge serije, bio bi dovoljan za pobjedu u New Yorku. Olimpijska pobjednica otvorila je natjecanje hicem od 64 metra što je odmah bio rekord mitinga. Amerikanka Stephanie Brown-Trafton bila je vlasnica rekorda četiri godine (63,97). U trećoj seriji disk je odletio do 66,31 metra, a prije i poslije sjajnih 68,48 metara Sandra je dvaput prijestupila.

Činjenica da je u New Yorku za čak sedam metara imala duži hitac od drugoplasirane Amerikanke Gie Lewis-Smallwood (61,86) dovoljno govori o tome koliko je bila slabašna konkurencija. No, to nije Sandrin problem što one najbolje biraju mitingu. Kad tad će se one ponajbolje morati suočiti sa \"uraganom iz Dubrave\".

Vrijeme natjecanja (9 ujutro) nikako nije odgovaralo  našoj diskašici koja se obično ustaje puno kasnije. Ni vrijeme nije bilo naklonjeno pa je jaka kiša nekoliko puta zaustavljala natjecanje. S novom pobjedom Sandra je zaradila novih 10 000 dolara, ali i nova tri boda pa sada nakon dva mitinga ima šest bodova i uvjerljivo je na vrhu u redoslijedu za najbolju diskašicu Dijamantne lige.

Treće mjesto osvojila je Francuskinja Melina Robert-Michon sa najboljim svojim hicme ove sezone - 61.45 metra.

U skoku u dalj pobijedila je Amerikanka JanayDeloach sa 6,79 metara što je novi rekord mitinga. Nakon dva nastupa u redoslijedu za dalj vodi Deloach sa pet bodova, ispred Reese (4) i Ogakbare (2).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije