Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presica

Perišić otkrio što nam je potrebno za dobar rezultat na prvenstvu

Perišić i Kalinić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
23.06.2018.
u 16:44

Vatreni su osigurali osminu finala, ali želja im je prvo mjesto. Posljednju utakmicu u skupini vatreni igraju u utorak protiv Islanda

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon prva dva kola na SP-u u Rusiji ima maksimalnih šest bodova. Vatreni su osigurali osminu finala, ali želja im je prvo mjesto. Posljednju utakmicu u skupini vatreni igraju u utorak protiv Islanda.

Na presici hrvatske reprezentaciju u Roščinu bili su slavljenik Vedran Ćorluka koji je protiv Argentine imao 100. nastup u najdražem dresu te Ivan Perišić. Vatreni u nedjelju u 15 sati lete za Sankt Peterburg.

- Znate gdje igraju naši igrači i da veliki klubovi ne mogu bez njih. To znači da su svjetske klase i prve dvije utakmice su pokazali da su na nivou. I svi mi moramo tako nastaviti - rekao je Perišić i dodao:

- Ovo je većini četvrto veliko natjecanje u nizu i sigurno imamo ogromno iskustvo. U Francuskoj smo igrali na visokom nivou, nedostajalo je malo sreće protiv Portugala i nadam se da će se nama sreća sada osmjehnuti.

U utorak Hrvatska protiv Islanda igramu u Rostovu na Donu.

- Imamo još jednu utakmicu ispred sebe tako da ne razmišljamo o osmini finala. Svejedno nam je na kojem stadionu igramo, bitno je da smo na nivou kao do sada. To nam je najvažnije - kazao je Ćorluka.

- Mislim da je luksuz koji smo zaslužili našim dobrim igrama. Trener će odlučiti što je najbolje za momčad. U situaciji smo u kojoj smo si to sami omogućili i s time smo zadovoljni, da možemo neke igrače odmoriti i poštedjeti utakmice protiv Islanda - dodao je Vedran.

Jesu li Luka Modrić i Ivan Rakitić najbolji vezni par na Svjetskom prvenstvu?

- Luka i Ivan igraju u fenomenalnim klubovima i mislim da na ovom natjecanju igraju svoj najbolji, najzreliji nogomet. Jesu li najbolji vezni par SP-a? Za mene jesu, ali ja sam malo subjektivan pošto su naši - rekao je Ćorluka i nastavio:

- Nadam se da će nastaviti ovako igrati i da će nas odvesti, hajde nećemo reći do kraja, ali jako daleko.

Perišić i Kalinić
1/17

- Igrači me mnogo pitaju o Rusiji ili o gradovima u kojima igrao. U puno situacija mogu pomoći, ali u nekim baš i ne, jer u nekim gradovima nisam bio - podvukao je Ćorluka, a za brončane iz Francuske je reakao:

- To su legende hrvatskog nogometa i naši idoli. S obzirom na to da nakon '98. nismo prošli skupinu sve usporedbe padaju u vodu, ali nadam se da ćemo nakon SP-a barem malo približiti njima. Oni su nam uvijek bili jedna vodilja - rekao je hrvatski stoper.

- Mislim da nismo bili favoriti prije prvenstva jer nismo skoro pa ništa napravili. Bili smo blizu u Austriji, ali falio je faktor sreće. Nadam se da će se sve vratiti na našu stranu. Samo treba ovako nastaviti i treba se dobro koncentrirati za utakmicu u skupini, a onda i u osmini finala - rekao je Ivan Perišić.

U ruskoj ligi igra nekoliko islandskih igrača.

- Island će u Rostovu sigurno imati malo više simpatija jer imaju dva igrača koji tamo igraju, ali podsjetit ću ruske navijače da su svoj najveći uspjeh postigli zahvaljujući nama, ne zaboravite to - rekao je Ćorluka i sve nasmijao.

Perišić i Kalinić
1/13

Hrvatska je nakon pobjeda protiv Nigerije i Argentine postala jedan od favorita.

- Nastavimo li ovako i budemo dobro trenirali, sve je moguće. Moramo nastaviti u ovom tempu, imamo tu privilegiju da možemo odmoriti neke igrače. Ne pobjeđuje se Messi svaki dan 3-0, nekima smo bili favorit iz sjene, sada neki mijenjaju mišljenje. No, mi moramo biti koncentrirani na nas i u ovakvom ritmu nastaviti - rekao je Ivan Perišić.

- Slična situacija je bila i 2016. kad smo pobijedili Španjolce. Svaka utakmica je drugačija, pokazali smo mnogo puta da smo jaki, ali pokazali i da smo nepredvidivi - dodao je Vedran Ćorluka.

Komentara 23

OV
Ovozemaljski
17:09 23.06.2018.

Vračaju se hejteri na portale, nije ih bilo dva dana, evo ih ko štakori, izlaze malo na sunce... Ovo prvenstvo će biti pogubno za hejtere jer Hrvatska ide do kraja....🇭🇷

Avatar babas
babas
17:31 23.06.2018.

Ova reprezentacija je ispunila ono što se od nje očekivalo,a to je prolaz grupe i ulazak u osminu finala. Realno,nama i jest po kvaliteti mjesto u Top 16 reprezentacija svijeta,ako napravimo nešto više super,ako ne opet dobro. Ne zaboravite da smo jedina balkanska ekipa u osmini finala,pa i šire,nema tu ni Talijana,Slovenaca,Austrijanaca.Mađara itd.

KR
Krotila
17:27 23.06.2018.

Perišić,ti i ostali nemaš šta orkrivati,nego šUti i mUči i pripremite se za sljedečU borbU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije