Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA STADIONU

Argentinci zgroženi napadom: MUP još ne zna identitet našeg navijača

Argentina navijači
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
23.06.2018.
u 11:47

Snimka na kojoj muškarci u argentinskim dresovima 'cipelare' muškarca u hrvatskom dresu dok nepomično leži na podu obišla je u petak svijet.

Argentinsko ministarstvo sigurnosti identificiralo je četvoricu Argentinaca koji su na stadionu u Rusiji napali dvojicu navijača Hrvatske te će zatražiti njihovo uhićenje i deportaciju,  priopćila je u petak argentinska ministrica.

Snimka na kojoj muškarci u argentinskim dresovima 'cipelare' muškarca u hrvatskom dresu dok nepomično leži na podu obišla je u petak svijet. Incident se dogodio u prolazu stadiona blizu ulaska na tribinu.

- Ta su četvorica nasilnika identificirana na video snimci kako divljački udaraju hrvatskog državljanina. Zatražili smo od ruskih vlasti da ih uhite i deportiraju. Potpisali smo sporazum kako bi smo čuvali Argentince te kako bi smo bili čvrsti prema onima koji krše zakon - napisala je argentinska ministrica sigurnosti Patricia Bullrich na Twitteru. Ondje je objavila i fotografije četvorice nasilnika.

Hrvatska je u četvrtak u Nižnjem Novgorodu s 3:0 pobijedila Argentinu čime je osigurala prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva, dok su argentinski nogometaši došli na korak do ispadanja.

Argentinski direktor službe zadužene za sigurnost na nogometnim utakmicama Guillermo Madero nalazi se u Rusiji kako bi surađivao s lokalnom policijom.

Argentina navijači
1/13

- Odrađen je dobar posao kako bi se identificirali napadači na Hrvata. Hvala vam na predanosti i poslu - poručio je Guillermo ruskim kolegama preko Twittera. 

Napadačima je zabranjen ulazak na ostale utakmice Svjetskog prvenstva, a Juan Manuel Lugones, tajnik argentinske agencije za sprečavanje nasilja na stadionima (Aprevide), rekao je da će im biti zabranjen ulazak i na stadione u području Buenos Airesa u Argentini, pišu novine La Nación.

Taj argentinski list navodi kako je ponašanje četvorice argentinskih navijača bilo "brutalno i neobjašnjivo". Španjolske sportske novine Marca, koje su video isječak objavile na svojoj internetskoj stranici, taj čin nazivaju "svjetskom sramotom".

Na snimci se vide i drugi navijači u argentinskim dresovima kako nastoje odmaknuti napadače i spriječiti ih da nastave udarati simpatizere Hrvatske.

Priopćenjem se oglasio i MUP

U četvrtak, 21. lipnja na početku drugog poluvremena nogometnog susreta između reprezentacija Hrvatske i Argentine na stadionu u Nižnjem Novgorodu, Ruska Federacija, na sektoru “C” stadiona, ulazu C-218 i C-219, nekoliko argentinskih navijača fizički su napali dvojicu navijača hrvatske reprezentacije. Opisani napad zabilježen je privatnom snimkom, a potom je i postao javno dostupan široj javnosti putem medija i društevih mreža u zemlji i inozemnstvu. 

Na inicijativu hrvatskih policijskih časnika za vezu, ruska je policija u suradnji sa argentinskim policijskim službenicima provela kriminalističko istraživanje događaja te je utvrđen identitet četiriju argentinskih navijača, počinitelja ovog napada. 

Međutim, u svrhu poduzimanja daljnjih radnji i procesuiranja počinitelja ovog napada potrebno je utvrditi identitet oštećenog hrvatskog navijača, a koji za sada nije poznat.

Komentara 20

DY
dynasty1402
09:06 23.06.2018.

Trebalo je angažirati Ostojica Ranka....on bi tim argentinskim huliganima sigurno osigurao da ih se NIKAD ne nađe.....

DU
Deleted user
08:58 23.06.2018.

Učite kako se to radi mi još neznamo od kud svastika na poljudu.

Avatar Django
Django
09:20 23.06.2018.

Ovi identificirali u roku od odmah na daljinu od 13.500 km. A u tužnoj našoj domovini traje već godinama istraga o crtačima svastike, i nije se pomakla ni milimetra. U državi u kojoj se inače skače na zadnje noge čak i ako je negdje slovo U malo deblje napisano ili kad reprezentacija obuče polucrne dresove. Ali, nemojte sad odmah po Ostojiću. Kao da je Božinović nešto bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije