Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH KUP Poluzavršnica Kupa BiH ne silazi s naslovnica zbog diskutabilnog suđenja

Pehar: Prekršaj koji sam sudio za Široki napravila su dvojica igrača Zrinjskog

25.02.2009.
u 08:49

Utakmica poluzavršnice košarkaškog kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Širokog koju su Širokobriježani tijesno dobili još uvijek ne silazi s medijskih stupaca. Skoro da se proteklih dana više govorilo o poluzavršnici kupa BiH, nego o samom finalu.

Razlog tome je navodno tendenciozno i nečasno suđenje Dražena Pehara iz Ljubuškog, kojeg Mostarci izravno optužuju za izgubljeno finale. Njegovo ime ne silazi s novinskih stupaca i priopćenja koja se odašilju u sve medije. Sam je Dražen Pehar unatoč, kako kaže silnim neistinama, odlučio reagirati.

Zlobno i nisko
- Znam da je moj medijski istup mimo sudačkog kodeksa, no i ja sam od krvi i mesa. Ako ne reagiram, ispast će da će biti onako kako se plasiralo u medije ovih dana. Kad sve to čuješ, teško ti je. To je zlobno i nisko, usmjereno i prema mojoj obitelji. Dva-tri dana poslije te famozne utakmice teško živim. Boli me kao čovjeka sve te priče i neistine, koje stižu iz redova Zrinjskog. Famozni prekršaj nad igračem Širokog kojeg sam sudio, svaki pošteni sudac bi ga sudio, kaže Pehar i objašnjava:

- Igrača Širokog nije faulirao jedan igrač, već dvojica igrača Zrinjskog, i tu nema ništa sporno. Otkud priče da je to prekršaj za drugu, treću ili neku minutu, prije dvije-tri sekunde samoga kraja, a da se takvo nešto ne može suditi dvije-tri sekunde prije kraja. Pa to nigdje nema. Prekršaj je prekršaj. Meni se zbog toga prijeti, huška gledateljstvo i kao i iskreni poklonici košarke. Isti bi prekršaj svirao protiv svake druge momčadi, što je Zrinjski u tome poseban. Znam uložili su mnogo da dobiju završnicu kupa i da naprave najbolji rezultat u povijesti ali za poraz kriviti nekoga drugoga, a ne sebe, to zaista nema smisla, ističe Pehar.

Branio Mostar
- Da sam htio pomoći Širokom zar bi Zrinjski sa minus 15 došao na plus sedam. Zbog toga mi se prijeti, ne smijem doći u dvoranu na Bijeli Brijeg, pa čak i u Mostar. Pa tko može zabraniti dolazak u Mostar čovjeku koji je s puškom u ruci branio taj grad, dok su ga drugi branili na nekoj drugoj crti. Odmah, kada sam saznao da mi se prijeti da ne smijem doći u Mostar, cijeli dan sam bio u Mostaru i šetao ulicama grada kojega sam branio. Pa, koga da se bojim u svom gradu. Ja sam časno radio svoj posao i drugačije ne znam. Često sam zbog pogreške nekih drugih sudaca ispaštao zbog toga ali vjerujete, savjest mi je čista, dodaje Pehar.

Pričalo se, kako se tražilo njegovo izuzeće za ovu ili onu utakmicu.

- To nitko nije tražio, već se samo želi tražiti alibi za neuspjeh, kazao je košarkaški sudac Dražen Pehar iz Ljubuškog, dodajući kako mu se na teret žele staviti i utakmice u regionalnoj ligi, a sve s ciljem da se nađe opravdanje za svoje nečasne tvrdnje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije