Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist godine

Pavić ponovno najbolji: Zna se da je teže obraniti naslov!

'10.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, vaterpolo, polufinale, Hrvatska - Crna Gora.  Josip Pavic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
23.11.2012.
u 19:15

– Pratio sam Večernjakovu anketu i moram priznati da je uistinu bilo lijepo čitati sve to jer su članovi žirija velika imena

Josip Pavić proglašen je najboljim hrvatskim vaterpolistom u 2012. godini. Tako je odlučio Večernjakov žiri, koji su, kao i dosad, činili bivši vaterpolski asovi. No, ovaj put povezivao ih je jedinstven pothvat: svi su bili članovi reprezentacije (tadašnje SFRJ) koja je 1988. u Seulu osvojila zlatnu olimpijsku medalju. Bilo ih je točno sedam iz Hrvatske: Renco Posinković, Deni Lušić, Dubravko Šimenc, Veselin Đuho, Mislav Bezmalinović, Perica Bukić i Tomislav Paškvalin.

Najuvjerljivije do sada

Pavić je tako obranio naslov najboljeg – treći put (2005. i 2011.) pripala mu je tradicionalna nagrada – statua Vaterpolist, rad akademskog kipara Stipe Sikirice. Vratar Mladosti i hrvatske reprezentacije postigao je najuvjerljiviju pobjedu u ovih četvrt stoljeća koliko Večernjakov izbor traje. Osvojio je 46 od mogućih 49 bodova, koliko i Miho Bošković 2007., no on je tada imao 11 bodova više od Vićana, a Pavić ima 12 više od prvog pratitelja Sandra Sukna.

I najbolja sedmorka, također nagrađena Večernjakovim plaketama, ostala je ista kao i lani – u njoj su se, osim Pavića, našli Damir Burić, Nikša Dobud, Andro Bušlje, Miho Bošković i Maro Joković.

Josip Pavić rođen je 15. siječnja 1982. godine u Splitu. Oženjen je i otac dvoje djece. Za njega su članovi žirija rekli da je bio najveća konstanta naše vrste, da je bio nepremostiva prepreka za suparnike i da je donosio psihološku stabilnost momčadi, da ono što je radio na vratima graniči s nemogućim, da je branio kao u transu, da je na OI donosio prevagu u većini teških utakmica... On sam kaže:

– Pratio sam Večernjakovu anketu i moram priznati da je uistinu bilo lijepo čitati sve to jer su članovi žirija velika imena ne samo hrvatskog nego i svjetskog sporta. Hvala im, iskreno sam sretan jer kažu da je teže nešto obraniti nego osvojiti. No, i da je nekome drugome od mojih suigrača pripala ta čast, bilo bi jednako zasluženo – istaknuo je uvijek skromni Pavić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije